to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 16.12.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Σία Αναγνωστοπούλου: 23 εκ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για 3 κτίρια

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τις κτιριακές ανάγκες, εννέα Πανεπιστημίων της χώρας, ανάμεσα στα οποία και τρία κτίρια του Πανεπιστημίου Πατρών.


Το ΑΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας έχει λαμβάνειν 23εκ. ευρώ για την δημιουργία τριών νέων κτιρίων του τμήματος Οικονομικών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ιατρικής. Μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε: 

«Έγινε επί ένα χρόνο μια σκληρή προσπάθεια. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων πάνω από 3 φορές για να μπορέσει να κλείσει αυτό το πρόγραμμα. Ξέραμε από τον Σεπτέμβριο όλη τη διαδικασία, δηλαδή είχε συμφωνηθεί και θα πέρναγε από το Συμβούλιο της Τράπεζας χθες ή προχθές και θα γινόταν η υπογραφή στις 22 Δεκεμβρίου.

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από δηλώσεις που έγιναν σε εφημερίδες της Πάτρας, στην «Πελοπόννησο» συγκεκριμένα, ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει με αυτό το πρόγραμμα, ενώ οι Πρυτάνεις γνώριζαν όλη τη διαδικασία και ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ήταν βέβαιο ότι θα υπογραφεί… Τ’ άκουσα με θλίψη μου αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτή την μιζέρια άλλωστε ήταν πολιτική της κυβέρνησης, δεν έκανα κάτι από μόνη μου. 

Πέραν όμως από αυτά, για να μην μιζεριάζουμε, θέλω να πω ότι και αυτό εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης, οι πυλώνες του δημόσιου-κοινωνικού κράτους να μπορούν να στηριχθούν. Ενώ λοιπόν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, επί χρόνια, είχαν αφεθεί στο έλεος του Θεού, με τις προσλήψεις προσωπικού που κάναμε, με τις υποτροφίες αλλά και με την «αναστήλωση» των κτιρίων, δείχνουμε την τάση της κυβέρνησης να στηριχθεί, πάση θυσία, ότι συνιστά κοινωνικό κράτος και εμπεδώνει την κοινωνική συνοχή. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, αν και σας λέω ότι το ξέραμε από τον Σεπτέμβριο».

Η κυρία Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι η διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογραφή του δανείου που θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Επίσης εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τα Πανεπιστήμια, πέραν εκείνου της Κρήτης, δεν ενέταξαν φοιτητικές εστίες, όμως η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει άλλο πρόγραμμα για την επισκευή τους. 

«Το έχουμε συζητήσει, έχει μπει στα σκαριά και η νέα ηγεσία θα το κάνει, γιατί έτσι κι αλλιώς κοινή είναι η πολιτική ανεξαρτήτως προσώπων», πρόσθεσε.

Τέλος αναφερόμενη στην ψηφοφορία για την έγκριση του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης, σχολίασε: 

«Το ότι η ΝΔ συντάχθηκε με τους πιο σκληρούς από τους δανειστές, αψηφώντας και αδιαφορώντας για την ελληνική κοινωνία, την συνοχή και τις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, θα καταγραφεί στην ιστορία. Επίσης αυτό που θα καταγραφεί στην ιστορία είναι ότι, ενώ χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σπάσει το ενιαίο και αρραγές μπλοκ που υπήρχε στην Ευρώπη, είδατε πως διαφοροποιούνται οι Σοσιαλιστές ο ένας πίσω από τον άλλο με αφορμή την κίνηση της κυβέρνησης υπέρ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και των νησιών που δέχονται το βάρος του προσφυγικού, η ΝΔ, αντί να συνταχθεί με τα συμφέροντα της κοινωνίας, συντάχθηκε με το Λαϊκό Κόμμα. Το λέω αυτό γιατί, ενώ στις Επιτροπές είχαν ψηφίσει «ναι», πηγαίνοντας ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, γύρισε το φύλλο η ΝΔ. Αυτό πραγματικά θα καταγραφεί». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)