to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 14.12.2016

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Η Eurostat διαψεύδει την καταστροφολογική ρητορική της ΝΔ για την πορεία της ανεργίας

«Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat διαψεύδουν, για άλλη μία φορά, τη ΝΔ και τον τομεάρχη Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που επιμένουν με επιλεκτικές αναφορές και αποσπασματικά στοιχεία να παραποιούν τα δεδομένα για την πορεία της ανεργίας στη χώρα» τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.


Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι από την τελευταία έκθεση της Eurostat προκύπτει «αύξηση κατά 1,4% της απασχόλησης στην Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 και κατά 0,2% έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας αποτελεί μία από τις υψηλότερες επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κινείται πάνω από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών τόσο στην Ευρωζώνη (1.2%) όσο και στην ΕΕ των 28 (1.1%)».

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat, η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε, επίσης:

«Πρόσφατα, σε ανακοίνωσή τους, υποστήριξαν ότι “η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας επιβραδύνθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης”. Οι ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί απώλειας θέσεων εργασίας τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο αποτελεί, ως γνωστόν, διαχρονικό φαινόμενο, λόγω εποχικότητας. Όπως, άλλωστε, παρατηρεί και ο ΣΕΒ (ΔΤ 12.12.2016), ο οποίος αποτελεί προνομιακό συνομιλητή της ΝΔ, η απώλεια θέσεων εργασίας “σχετίζεται με τη λήξη της τουριστικής περιόδου και το μεγάλο αριθμό των προσλήψεων…τους μήνες πριν από το καλοκαίρι”.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τους τελευταίους 11 μήνες, δημιουργήθηκαν 125.128 καθαρές νέες θέσεις εργασίας, η υψηλότερη επίδοση από το 2001.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ανεργία, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται αργά, αλλά σταθερά. Το ποσοστό της ανεργίας από 25,9% που ήταν τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα βρίσκεται στο 23,1%.

Η ΝΔ και ο τομεάρχης εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν υποπέσουν εσκεμμένα σε ανακρίβειες, καλό είναι να αναλύουν πιο υπεύθυνα τα στοιχεία της ανεργίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)