to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 05.12.2016

Κοινωνία

Μετά τις συκοφαντίες για το «My school»: Εξώδικο της ΟΙΕΛΕ στον Σύνδεσμο των σχολαρχών

Εξώδικο απέστειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος προς τον Σύνεδεσμο των σχολαρχών μετά τη δημόσια δήλωση του δεύτερου ότι η ΟΙΕΛΕ έχει πρόσβαση στα στοιχεία του «Myschool» και κάνει χρήση αυτών!


Όπως τονίζει η ΟΙΕΛΕ:

«Δεν γνωρίζουμε αν είναι αποτέλεσμα πανικού ή απελπισίας των εκπροσώπων των σχολαρχών λόγω της απώλειας νοσηρών κεκτημένων της τελευταίας πενταετίας και του φραγμού στο πάρτι ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία που μπήκε με το νόμο Φίλη. Όμως η σημερινή τους ανακοίνωση ξεπερνά κάθε όριο φαντασιοπληξίας, καθώς αναφέρουν με θράσος ότι η ΟΙΕΛΕ έχει πρόσβαση στα στοιχεία του myschool (!) και ότι πιθανότατα έχει ήδη κάνει χρήση αυτών!
 

Πίσω από την άθλια και συκοφαντική αυτή περικοπή της ανακοίνωσης του Συνδέσμου των σχολαρχών κρύβεται η οργή για την υποχρέωση των ιδιωτικών σχολείων να καταχωρίζουν στοιχεία στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Μέσω της καταχώρισης πολλά από αυτά που έντεχνα απέκρυπταν μέχρι τώρα έρχονται στο φως. Αδήλωτα τμήματα, μαύρη εργασία, μαζική παραχάραξη βαθμολογιών, καταστρατήγηση ωρολόγιων προγραμμάτων. Κυρίως όμως κρύβεται η βαθιά εδραιωμένη αντίληψη των εκπροσώπων των σχολαρχών ότι πρέπει να λειτουργούν χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

 

Η ΟΙΕΛΕ απάντησε στην προδήλως συκοφαντική αυτή δημόσια ανακοίνωση με εξώδικη πρόσκληση διαμαρτυρία με την οποία ζητείται από το Σύνδεσμο των σχολαρχών να προσκομίσουν εντός τριών εργάσιμων ημερών όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πρόσβαση της ΟΙΕΛΕ στην πληροφοριακή βάση του myschool (σ.σ.: διαβάστε παρακάτω) και χρήση των στοιχείων αυτής. Σε περίπτωση, δε, που δεν υπάρξει δημόσια ανασκευή των όσων ισχυρίζεται ο Σύνδεσμος, η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

 

ΥΓ Για το «γραφείο τύπου του Υπουργού» προτείνουμε στο Σύνδεσμο αυτό να στελεχωθεί με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες του Βήματος και της Καθημερινής που μοχθούν για την «έγκυρη» και «αντικειμενική» ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα στα ιδιωτικά σχολεία…

 

Η εξώδικη διαμαρτυρία της ΟΙΕΛΕ προς τους σχολάρχες (Σ.Ι.Σ.):

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

ΠΡΟΣ

 

Το Επαγγελματικό Σωματείο «Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων» (ΣΙΣ) που εδρεύει στην Αθήνα οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 75 και όπως νόμιμα εκπροσωπείται

 
 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 
  • Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γραφείο  Υπουργού, που εδρεύει στο Μαρούσι, οδός Ανδρ. Παπανδρέου 37

  • Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Τομέας Παιδείας, Δ/νση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, «ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μητροπόλεως 26-28

 
 

Σε δημόσια ανακοίνωση που εκδώσατε τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου με τον τίτλο «Η επισφαλής βάση δεδομένων myschool και οι θεωρίες συνομωσίας» αναφέρετε επί λέξει:

 

«Δεν μας ξενίζει η στάση της ΟΙΕΛΕ, η οποία φαίνεται να έχει παράνομη πρόσβαση στα δεδομένα του myschool και, πιθανότατα, έχει ήδη κάνει χρήση αυτών».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)