to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 22.11.2016

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου για Βρούτση: Οξύμωρο και υποκριτικό οι υπονομευτές κάθε συλλογικής και κλαδικής σύμβασης εργασίας να εμφανίζονται ως όψιμοι υποστηρικτές της πλήρους απασχόλησης

Απάντηση Ρ. Αντωνοπούλου στους ανακριβείς ισχυρισμούς Βρούτση περί εγκαθίδρυσης της μερικής απασχόλησης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


Με αφορμή το σημερινό δελτίο τύπου του υπεύθυνου της ΝΔ για τα εργασιακά, Γ. Βρούτση, στο οποίο γίνεται λόγος για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και επικράτηση της μερικής απασχόλησης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από το Γραφείο της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, ανακοινώνονται τα εξής:

Η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ της παραπληροφόρησης και της ανευθυνότητας, καθώς  με επιλεκτικές αναφορές και αποσπασματικά στοιχεία, επανειλημμένως  παραποιούν τα δεδομένα  στην προσπάθειά τους να τα φέρουν  στα μέτρα της καταστροφολογικής ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάλυση του κ. Βρούτση για το μερίδιο που καταλαμβάνει η μερική απασχόληση στην αγορά εργασίας εσκεμμένα αναφέρεται στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, παραλείποντας εντέχνως κάθε αναφορά στα προηγούμενα χρόνια.

Όμως η αλήθεια είναι ότι η πλήρης απασχόληση μειώνεται στα χρόνια της κρίσης, ενώ  η μεγάλη ανατροπή στο είδος των συμβάσεων εργασίας έγινε την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας Βρούτση. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, επισημαίνεται ότι μεταξύ Ιουλίου 2013 και Οκτωβρίου 2014, το μερίδιο της πλήρους απασχόλησης μειώθηκε κατά 20,4 εκατοστιαίες μονάδες ή -1,36 μονάδες μηνιαίως, ενώ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η μείωση περιορίζεται στις 2,3 εκατ. μονάδες ή -0,1 μονάδες μηνιαίως.

Σημείωση : ο Ιούλιος 2013 είναι ο πρώτος μήνας για τον οποίο το ΕΡΓΑΝΗ έχει αναλυτικά στοιχεία μισθωτής απασχόλησης αφού άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2013.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον οξύμωρο και υποκριτικό αυτοί που έφεραν τις ευέλικτες μορφές εργασίας να ανησυχούν για την κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας και να εμφανίζονται όψιμοι υποστηρικτές της πλήρους απασχόλησης, όταν με τις δικές τους ενέργειες μείωσαν μισθούς, συντάξεις και υπονόμευσαν κάθε συλλογική και κλαδική σύμβαση εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)