to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 21.11.2016

Κοινωνία

Υπό τη σκέπη της ΝΔ: Διαδήλωση με άρωμα ξενοφοβίας διοργάνωσε ο δήμος Σάμου

Ο Δήμος Σάμου (που ελέγχεται από τη ΝΔ) οργάνωσε «Πανσαμιακή συγκέντρωση με αίτημα την «αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος» το μεσημέρι (13.00) της Δευτέρας, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.


(φωτογραφία αρχείου)

Η Σαμιακή αναφέρει πως στη διαμαρτυρία συμμετείχαν «2000 περίπου Σάμιοι απ΄ όλο το νησί». Οπως προσθέτει, διαβάστηκαν τα ψηφίσματα του δημ.συμβουλίου και της μείζονος αντιπολίτευσης της παράταξης ΔΡΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Βασικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, που στην σύντομη ομιλία του, παρουσίασε την διαμορφωθείσα κατάσταση στο νησί, τα στοιχεία και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που δεν έχουν ως τώρα τηρηθεί, την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, ενώ επισήμανε τις κινήσεις και τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου, καθώς και την προσφυγή που θα κατατεθεί και αφορά την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Κάλεσε δε όλους να συμμετέχουν στην κοινή κινητοποίηση στις 30/11 που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια των τριών νησιών του Β.Αιγαίου. HOT-STOP στα ψέματα με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, που κατήγγειλε την κυβερνητική τακτική στο ζήτημα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής και ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Σάμου Κώστας Κυριαζής, που ζήτησαν να αγωνιστούμε όλοι για να διατηρηθεί το νησί μας ως τουριστικός προορισμός και να μην επιτρέψουμε, την επ΄ αόριστο παραμονή στο νησί των εξ ανατολών εισερχόμενων, την δημιουργία και άλλων δομών φιλοξενίας, αλλά και την παραχώρηση καταλυμάτων στις ΜΚΟ από το ξεοδοχειακό δυναμικό του νησιού».

Για το ιστορικό της σημερινής συγκέντρωσης:

Ο Δήμος Σάμου (που ελέγχεται από τη ΝΔ) οργανώνει «Πανσαμιακή συγκέντρωση με αίτημα την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος»  το μεσημέρι (13.00) της Δευτέρας, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ. Αυτή τη συγκέντρωση, όπως σημειώνουν τα «Μπλόκια», την στηρίζει η τοπική αντιπεριφέρεια (που ελέγχεται και αυτή από τη ΝΔ) και μια σειρά από φορείς, η πλειοψηφία των οποίων ελέγχεται, πάλι, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, η ίδια η τοπική ΝΟΔΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης η Μητρόπολη, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου και άλλοι τοπικοί φορείς. Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα αναμένεται να υπολειτουργήσουν ενώ  θα γίνουν και μετακινήσεις κατοίκων και από άλλες περιοχές της Σάμου προς την πρωτεύουσα με λεωφορεία.

«Έλα να ενώσουμε τις φωνές μας! Φτάνει πια η κοροϊδία! Η Σάμος δεν αντέχει πια. Έλα να βάλουμε… hot-stop στα ψέματα» αναφέρει και σε σχετική αφίσα της η τοπική δημοτική Αρχή, που θέτει ως βασικό εκ των αιτημάτων της την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και τη μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αντίστοιχες προσπάθειες έγιναν και στη Λέσβο το προηγούμενο διάστημα, διαφοροποιημένες βέβαια εξ΄αιτίας του τοπικού συσχετισμού δυνάμεων. Σε αυτά τα πλαίσια εγγράφονται οι προσπάθειες τοπικού στελέχους της ΝΔ στη Λέσβο, για την συγκρότηση «μετώπου κατά της ισλαμοποίησης του νησιού «το ίδιο έγινε και στη Χίο, με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις κατά των προσφύγων στις οποίες πάλι, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τοπικά στελέχη της ΝΔ, υπενθυμίζουν τα «Μπλόκια» της Λέσβου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)