to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:51 | 17.11.2016

Κοινωνία

#polytexneio - Η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με το φακό του left.gr

Πάνω από 20.000 άτομα συμμετείχαν στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30. Φορείς, κόμματα και συλλογικότητες είχαν καλέσει τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή, αποτίοντας φόρος τιμής και επικαιροποιώντας τα προτάγματα της εξέγερσης, 43 χρόνια πριν - Φωτορεπορτάζ, αναλυτική ενημέρωση και βίντεο από το left.gr


(φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας)

ΕΔΩ όλες οι φωτογραφίες του Άγγελου Καλοδούκα για το left.gr

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στην καθιερωμένη πορεία για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η πορεία, που ολοκληρώθηκε πριν από τις 8 μ.μ., εξελίχθηκε σε ειρηνικό κλίμα με συνθήματα και πανό κατά του φασισμού. 

(το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ)

Ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα από το κτίριο του Πολυτεχνείου και κατευθύνθηκε μέσω της Σταδίου, όπου ενώθηκε με άλλους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

(από τα μπλοκ του ΚΚΕ)

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου η κεφαλή της πορείας έφτασε στις 6.30 μ.μ.

Της πορείας ηγήθηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών με πανό που έγραφε «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό». Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, επίσης, κατά των μνημονίων, του Ερντογάν, του ιμπεριαλισμού.

(βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας)

Προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αθηνάς. Στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Φίλης, καθώς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 

Μικρή ένταση επικράτησε όταν τα «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία, οπότε αποδοκιμάστηκε από μικρή μερίδα συγκεντρωμένων.

Η συνεχής ενημέρωση του left.gr:

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)