to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 14.11.2016

Πολιτισμός

Περιοδικές εκθέσεις κάνουν τη «διαφορά» στην επισκεψιμότητα των μουσείων

Πόση διαφορά στην επισκεψιμότητα ενός μουσείου μπορεί να κάνει μία περιοδική έκθεση; Μεγάλη, ειδικά αν πρόκειται για τις εκθέσεις «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» και «Οδύσσειες», που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αντίστοιχα.


Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου (ήταν η πρώτη Κυριακή του μήνα και η είσοδος στα μουσεία ήταν δωρεάν) οι επισκέπτες ήταν περίπου 2.500, τη στιγμή που την αντίστοιχη Κυριακή πέρυσι (χωρίς περιοδική έκθεση) τα «ελευθέρας» ήταν μόλις 284.

Και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τα πράγματα βαίνουν καλώς. «Όλα τα μουσεία έχουν πτώση επισκεψιμότητας τον Οκτώβριο κι εμείς είχαμε αύξηση 11,5%. Μόνο την Κυριακή 6 Νοεμβρίου είχαμε πάνω από 2.000 επισκέπτες», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια του Μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη, τονίζοντας ότι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έρχονται για να επισκεφτούν τις «Οδύσσειες».

Σημειώνεται, ότι η περιοδική έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, η οποία εγκαινιάστηκε στις 2 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει αρχαιολογικά αντικείμενα και έργα τέχνης (ζωγραφικούς πίνακες, έργα μικροτεχνίας και γλυπτά), που είναι αντιπροσωπευτικά των σημαντικότερων συλλογών του Μουσείου Ερμιτάζ και χρονολογούνται από τον 5ο αι. πΧ μέχρι και τον 20ό αιώνα. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου και σχεδίασε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, δίνει στο κοινό μία ιδέα της ευρωπαϊκής αντίληψης που επικρατούσε για την αισθητική και τον τρόπο ζωής στη ρωσική Αυλή από τα τέλη του 17ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)