to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 11.11.2016

Πολιτική

Κ. Δουζίνας: Εξαιρετικά θετικό γεγονός η συγκρότηση του ΕΣΡ, τελειώνει η ανομία 27 ετών

«Τελείωσε μία περίοδος ανωμαλίας, ανομίας 27 χρόνων κι ενός χρόνου από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια για να λήξει αυτό το θέμα και να μπούμε σε μία περίοδο ρύθμισης, νομιμότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM»


«Εξαιρετικά θετικό γεγονός» με το οποίο «τελείωσε μία περίοδος ανομίας 27 χρόνων» χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Τελείωσε μία περίοδος ανωμαλίας, ανομίας 27 χρόνων κι ενός χρόνου από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια για να λήξει αυτό το θέμα και να μπούμε σε μία περίοδο ρύθμισης, νομιμότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δουζίνας.

Χαρακτήρισε, επίσης, «τρομερή εμπειρία», «δύσκολη, προβληματική, συγκρουσιακή και με πολύ "παράλογα" μέσα» τη διαδικασία με τις επαναλαμβανόμενες συνεδριάσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ερωτηθείς πότε θα ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τι θα γίνει με τους υπερθεματιστές της προηγούμενης διαδικασίας, ο κ. Δουζίνας απάντησε πως «είναι θέμα του νέου οργάνου που εξελέγη και συγκροτήθηκε χθες, πάντα σε συνδυασμό με την κυβέρνηση, διότι ο νόμος 4339, ο λεγόμενος νόμος Παππά, παραμένει ένας ισχυρός νόμος».

Διευκρίνισε ότι η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας «δεν ήταν για τον νόμο αλλά για διοικητικές πράξεις». Επισήμανε: «Δεν έχουμε ακούσει ακόμη επισήμως τι είπε το ΣτΕ». Χαρακτήρισε «δείγμα καλής διάθεσης» της κυβέρνησης για συναίνεση το γεγονός, ότι "παίρνονται μία σειρά ριζικά μέτρα σε σχέση με τον νόμο τώρα, χωρίς να ξέρουμε αυτή την απόφαση».

«Γίνεται μία συζήτηση περί ανομίας των καναλιών που δεν είχαν άδειες. Υπάρχει και μία πιο βασική έννοια ανομίας σε όλη αυτή τη διαδικασία» είπε και εξήγησε: «Η σχέση ανάμεσα στον νόμο 4339 και στη συγκρότηση τη νόμιμη του ΕΣΡ δεν υπάρχει. Είναι δύο άσχετα θέματα. Το κατά πόσον ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι είναι ένα θέμα. Κατά πόσον υπάρχει συνταγματική υποχρέωση -και επομένως η μη τήρησή της είναι αντισυνταγματική- για να υπάρχει το ΕΣΡ είναι τελείως άλλο θέμα. Τα συνδύασε η αντιπολίτευση και είπε το εξής πρωτοφανές: επειδή εμάς δεν μας αρέσει αυτός ο νόμος, δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε ΕΣΡ μέχρι να καταργήσετε το νόμο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)