to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 06.11.2016

Πολιτική

Τι δήλωσαν τα μέλη της κυβέρνησης πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου

Στις προτεραιότητες των υπουργείων τους αλλά και σε τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκαν τα μέλη της κυβέρνησης, σε δηλώσεις που έκαναν προσερχόμενοι στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.


-"Όλα τα υπουργεία δύσκολα, οι απαιτήσεις περίπλοκες, θα τα καταφέρουμε", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Πρώτος στόχος, είπε είναι να ξαναβρούμε την κανονικότητα μας ως κοινωνία, εκπαιδευτικό σύστημα, βασιζόμαστε στους δασκάλους, τους καθηγητές μας, με όλες τις ελλείψεις. Τόνισε ότι μια από τις μεγάλες επιτυχίες του υπουργείου είναι ότι άνοιξαν τα σχολεία στην ώρα τους και τα βιβλία ήταν στη θέση τους και πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλιστεί αυτό και για του χρόνου. Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Εκκλησία, ανέφερε πως "όπως είπε και ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, συνεχίζουμε με τα συμφωνηθέντα". Επανέλαβε τη χτεσινή αναφορά του "μακριά κι αγαπημένοι", αναφέροντας ότι όλες οι οικογένειες έχουν μέλη, φίλους, συγγενείς που είναι μακριά κι αγαπημένοι.

-"Οι στόχοι μπαίνουν και θα τους κερδίσουμε", είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

-"Οι στόχοι είναι κοινοί: ανάπτυξη και επενδύσεις. Συνεχίζουμε τη δουλειά", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης

-Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, δήλωσε ότι επειδή αυτό το υπουργείο το έχει υπηρετήσει ως διπλωματικός και πολιτικός συντάκτης χρόνια ολόκληρα και επειδή έχει περπατήσει την ομογένεια σε όποιο κομμάτι του πλανήτη κι αν ήταν, το μόνο που θέλει να πει είναι πως ως υπουργός αυτής της κυβέρνησης θέλει να συνδιαλέγεται με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και όχι κομμάτων. Στο ερώτημα αν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα έχουμε "λευκό καπνό" για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι "μέχρι στιγμής η αξιωματική αντιπολίτευση μαζί με το μικροσκοπικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έχει απομείνει, αλλά βεβαίως άλλαξε μια στάση στην τελευταία ψηφοφορία, έχει αποδείξει ότι θέλει να είναι η μαύρη μαυρίλα. Καλό είναι να καταλάβει ότι αυτός ο τόπος θα αποκτήσει κανάλια με νόμιμη λειτουργία, πληρώνοντας τα νόμιμα και καλό θα είναι να σταματήσει να κάνει παιχνίδια που βλάπτουν και τη δημοκρατία".

-"Καλή αρχή", ευχήθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

-"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και σε ό,τι αφορά τον δικό μου τομέα το στοίχημα της νησιωτικότητας, της ανάπτυξης των νησιών και την βελτίωση των συνθηκών των κατοίκων", είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. "Η αξιολόγηση κλείνει πιστεύω με ευνοϊκούς όρους γιατί, μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα τα έχουμε θέσει εμείς ως προαπαιτούμενα, όπως οι εργασιακές σχέσεις, όπου θέλουμε καλύτερες συνθήκες για την επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους", ανέφερε ερωτηθείς σχετικά. Αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι "πιστεύουμε ότι ίσως μπορέσουμε να το αναβάλουμε όμως σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα για όλους τους νησιώτες.

-Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι είναι ένα υπουργικό συμβούλιο μάχης, έχουμε μια νέα εξαιρετικά άξια υπουργό που ξέρει ακριβώς όλο το θέμα πάνω στη δεύτερη αξιολόγηση. Είπε ότι "το θέμα δεν είναι αν είσαι νέος ή μεγάλος, αλλά να μπορείς να είσαι αποτελεσματικός, μεθοδικός, να ξέρεις το αντικείμενο σου και να έχεις πλήρη κάλυψη σε όλα τα θέματα. Προσωπικά πιστεύω στη νεότητα". Για το αν το νέο σχήμα σημαίνει περισσότερες αντιστάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είπε ότι οι αντιστάσεις πάντα υπάρχουν και πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι για το καλό του λαού. Ερωτηθείσα εάν ξανανοίγει το ασφαλιστικό από την πλευρά των εταίρων, σημείωσε μεταξύ άλλων πως αυτά είναι όσα θα ήθελαν κάποιοι να λένε και να αποκαρδιώνουν τον κόσμο, για να υπογραμμίσει: "δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ξανανοίγει κάτι που έχει κλείσει εντελώς στην πρώτη αξιολόγηση. Τέλος, στο ερώτημα αν αυτό το κυβερνητικό σχήμα είναι εκλογικό, είπε πως "είναι το μόνο που δεν είναι" και πως αν ήταν, θα βλέπαμε εντελώς άλλα πρόσωπα.

-Σε σχόλιο ότι για κάποιους ήταν έκπληξη η παραμονή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: "Να τους δώσετε πολλά φιλιά".

-‘Όλα θα πάνε καλά", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι στα ζητήματα της δικαιοσύνης υπήρξαν κόντες με τους δικαστές ενόψει της απόφασης του ΣτΕ, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι ¨καμία κόντρα δεν υπάρχει" και πως "η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν άψογα". "Η δικαιοσύνη λειτουργεί άψογα στην Ελλάδα, ελάχιστα κρούσματα επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό στη δικαιοσύνη", σημείωσε.

-Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ανέφερε ότι "οι μέρες του αγροτικού χώρου είναι καλές, οι προοπτικές καλές, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ώρα τους".

-"Συνεχίζουμε τη δουλειά, γι' αυτό και είμαστε εδώ σήμερα", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος. Σε σχετικά ερωτήματα, είπε πως δεν νομίζει ότι υπήρχαν δυσλειτουργίες και τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της. Ερωτηθείς τι ζήτησε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή συνάντηση που είχε με τα ηλικιακά νεότερα μέλη της κυβέρνησης, εκτός από θάρρος, απάντησε: "Δουλειά".

-"Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους μας", ευχήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελος.

-"Επιτάχυνση, αποτελεσματικότητα, νέα ώθηση στο κυβερνητικό έργο", το μήνυμα της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη. Τόνισε ότι από τον καινούριο ρόλο της, θα εργαστεί για ένα κράτος παραγωγικό, ανοικτό στην υπηρεσία των πολλών, ένα κράτος, το οποίο θα συμβάλει ως μηχανή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

-Πάρα πολύ χαρούμενος που θα ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγική, που θεωρεί ότι είναι ο βασικότερος πυλώνας της οικονομίας μας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης.

- Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε ερώτημα σχετικά με το τι θα γίνει με τα κανάλια.

-Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι "στις 14 Νοεμβρίου περιμένουμε τους δανειστές για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά". Τόνισε ότι "η στρατηγική της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη και το έργο στο υπουργείο Εργασία θα συνεχιστεί συλλογικά".

- Ξεκινώντας από την περίφημη φράση του Θουκυδίδη, όπως είπε, ότι "μέγα το της θαλάσσης κράτος", ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι "θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ναυτοσύνης, γιατί η θάλασσα δεν είναι μόνο η ιστορική διαδρομή, η σχέση με τη σπουδαία γεωστρατηγική θέση της χώρας, αλλά το μέσο που μπορεί να προβάλεις τον ελληνικό πολιτισμό, και ένα μέσο που μπορεί η χώρα να αποκτήσει παγκόσμια προβολή". "Δεν παρέλαβα ακόμα, θα παραλάβω και θεωρώ ότι ο Θοδωρής Δρίτσας είναι ένας άνθρωπος που μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τους δρόμους και τις προσπάθειες που έχει κάνει", συμπλήρωσε.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)