to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 03.11.2016

Κοινωνία

Εκεί που η ρατσιστική βία αγκαλιάζεται με την εργοδοτική τρομοκρατία: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 5 μ.μ. έξω από τη βιοτεχνία ΑΣΤΡΟΝ στο Ν. Ηράκλειο

Ένα κρούσμα ρατσιστικής βίας στο Ν. Ηράκλειο έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της καθημερινής εργοδοτικής τρομοκρατίας... Η πρωτοβουλία mayday καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα, Πέμπτη και ώρα 17:00 έξω από την βιοτεχνία ΑΣΤΡΟΝ (Αυγής 83 Ν. Ηράκλειο)


Ένα κρούσμα ρατσιστικής βίας στο Ν. Ηράκλειο έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της καθημερινής εργοδοτικής τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης και εργοδότης της Βιοτεχνίας ΑΣΤΡΟΝ επιτέθηκε λεκτικά στον εργάτη Αφτάμπ Αχμέντ και στην συνέχεια προέβη σε σωματική βία κραυγάζοντας «εγώ είμαι το αφεντικό εδώ, αν δεν σου αρέσει να φύγεις Μαλάκα Πακιστανέ».

Αυτό που είχε προηγηθεί ήταν η εντολή του εργοδότη στον εργάτη να καλύψει επιπλέον εργασίες πέρα από όσα ανέφεραν τα ήδη συμφωνηθέντα. Ο Αφτάμπ αποφάσισε να αποχωρήσει και όταν επέστρεψε για να θυμίσει πως η συμφωνία τους αναφερόταν και σε ένσημα, ο εργοδότης βιαιοπράγησε και τον απείλησε πως θα τον σκοτώσει αν τυχόν τον καταγγείλει.  Ο Αφτάμπ δεν είναι ο μόνος εργαζόμενος στην συγκεκριμένη βιοτεχνία που βρίσκεται υπό ένα καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Σε μια εποχή που η πολυπόθητη, για το κεφάλαιο, «απορύθμιση της εργασίας»  φέρνει τους πρώτους καρπούς  από την υπερεκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας, παρόμοιες πρακτικές αποτελούν καθημερινότητα στους εργασιακούς χώρους. Υπό την απειλή της ανεργίας οι εργοδότες προσπαθούν να υποτιμήσουν την ίδια μας την ζωή. Οι προσπάθειες όμως εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Χτυπάνε έναν από μας, τα βάζουν με όλους εμάς.

Ως πρωτοβουλία mayday καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα,  Πέμπτη  και ώρα 17:00 έξω από την βιοτεχνία ΑΣΤΡΟΝ (Αυγής 83 Ν. Ηράκλειο).

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Με όπλο την αλληλεγγύη σπάμε τον φόβο που επιχειρούν να επιβάλλουν

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία

Να οργανωθούμε για να νικήσουμε

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)