to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 01.11.2016

Πολιτική

Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα εξετάζει την ίδρυση Τουριστικής Σχολής στη Ρόδο

«Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα εξετάζει την ίδρυση Τουριστικής Σχολής στη Ρόδο- Η κα. Αναγνωστοπούλου αποδέχθηκε την πρόσκληση των φορέων της Ρόδου για συνάντηση»


Στη σύσκεψη της Δευτέρας (31/10/2016) για τη δημιουργία Σχολής Διοίκησης, Οικονομίας και Τουρισμού, την οποία οργάνωσε ο Δήμος Ρόδου, συμμετείχε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε το πλαίσιο που αυτή τη στιγμή εξετάζει η Κυβέρνηση για τη δημιουργία Τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο καθώς και τις εναλλακτικές που υπάρχουν. Ενημέρωσε για μια σειρά συναντήσεων με ανώτατους Κυβερνητικούς παράγοντες για το ζήτημα και παρέθεσε τις πρωτοβουλίες αυτής της Κυβέρνησης για την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των σχολών Τουρισμού. Τέλος, μέμφθηκε τη στάση του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη σύσκεψη, αναρωτώμενος τι έκαναν, πέρα από κούφιες εξαγγελίες, τα προηγούμενα κόμματα εξουσίας για την ενίσχυση της Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, στην τοποθέτησή του, έκανε σαφές ότι η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κα. Αναγνωστοπούλου, δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για ίδρυση του Τμήματος Τουρισμού στη Χίο. Αντίθετα, διευκρίνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ήδη έχει συσταθεί ad hoc επιτροπή με τη συμμετοχή υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και Τουρισμού, η οποία είναι επιφορτισμένη με το έργο της αναβάθμισης της Σχολής της ΑΣΤΕΡ και την εξέταση των συνθηκών για ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο. Κάτι τέτοιο, συμπλήρωσε, μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με πιθανή ανωτατοποίηση της ίδιας της ΑΣΤΕΡ. Πάντως, όπως ενημέρωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός τους παρευρισκόμενους, προς την προαναφερόμενη κατεύθυνση, την δημιουργία δηλαδή ανώτατης σχολής Τουρισμού στη Ρόδο, βρίσκετε ο ίδιος εδώ και αρκετό καιρό σε συνεννόηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, κα. Αναγνωστοπούλου, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κα. Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, κ. Ζαχαράτο. Οι επαφές αυτές έχουν ήδη αποφέρει ένα θετικό κλίμα για την εξέταση της πρότασης αλλά έχουν δημιουργήσει και το κατάλληλο έδαφος για την υλοποίησή της.

Στη δευτερολογία του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, εξέφρασε την έκπληξή του για την προφορική διαβεβαίωση που είχε δώσει τον Νοέμβρη του 2014, ο τότε απερχόμενος Υπουργός Παιδείας, κ. Λοβέρδος σχετικά με την ίδρυση αντίστοιχου τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο. Την προφορική αυτή διαβεβαίωση μάλιστα, συνόδευε η υπόσχεση ότι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα δοθούν 15 μέλη ΔΕΠ. Όπως όμως σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αυτό δε θα ήταν ποτέ δυνατόν, αφού από το 2008, με επιλογές των τότε Κυβερνήσεων, δεν είχε προσληφθεί κανένα μέλος ΔΕΠ σε όλη την ελληνική Επικράτεια, πολλώ δε μάλλον όταν και ο ίδιος ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου μειωνόταν διαρκώς. Είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι βρισκόμασταν μπροστά στην περίπτωση εκείνη, όπου μια Κυβέρνηση σε αποχώρηση, έταζε στον αέρα, χωρίς επί της ουσίας να μπορεί να υλοποιήσει. Κορόιδευαν τον κόσμο, εν ολίγοις, είπε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα όλων αυτών, η σημερινή Κυβέρνηση, εξήγησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έχει ήδη διασφαλίσει 34 θέσεις ΔΕΠ, ενώ παράλληλα, έχει συγκρατήσει τον κατήφορο του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη στη σύσκεψη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ήδη ενημέρωσε την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κα. Αναγνωστοπούλου για τα αποτελέσματα της συνάντησης και της ζήτησε να οριστεί ραντεβού με την αντιπροσωπεία των φορέων της Ρόδου.


 

tags: Ρόδος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)