to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 20.10.2016

Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Saint Joseph»

Η διοίκηση του σχολείου αναγκάστηκε σήμερα να καταθέσει πρόταση διορισμού Διευθυντή Γυμνασίου που αντικαθιστά την παρανόμως τοποθετηθείσα συνταξιούχο - Το σχολείο υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, καθώς, αν δεν συμμορφωνόταν με τη νομοθεσία, το κράτος θα επέβαλε Γυμνασιάρχη με δική του πράξη


Όπως ανακοίνωσε η ΟΙΕΛΕ:

«Έληξε, επιτέλους, με αίσιο τρόπο για μαθητές και εκπαιδευτικούς το περιστατικό οξείας ανομίας στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph». Η διοίκηση του σχολείου αναγκάστηκε σήμερα να καταθέσει πρόταση διορισμού Διευθυντή Γυμνασίου που αντικαθιστά την παρανόμως τοποθετηθείσα συνταξιούχο.

Το σχολείο υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, καθώς, αν δεν συμμορφωνόταν με τη νομοθεσία, το κράτος θα επέβαλε Γυμνασιάρχη με δική του πράξη. Μπροστά Στο γεγονός  τοποθέτησης Διευθυντή από την πολιτεία, το Saint Joseph έστειλε πρόταση διορισμού νόμιμου Γυμνασιάρχη. Έτσι, το έκτακτο ΠΥΣΔΕ που είχε συγκληθεί για σήμερα με σκοπό να επιβάλλει νόμιμο Διευθυντή Γυμνασίου αναβλήθηκε.

Το σχολείο, επίσης, άλλαξε στάση λόγω της πίεσης που άσκησε για το ζήτημα η ΟΙΕΛΕ με συνεχείς παρεμβάσεις στο Υπουργείο Παιδείας και στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στο πλευρό της είχε μερίδα γονέων που κι αυτοί με τη σειρά τους πίεσαν το σχολείο, αν και το επίσημο όργανό τους (ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) δεν τοποθετήθηκε ποτέ επισήμως για το ζήτημα, παρά τις συνεχείς επιστολές της Ομοσπονδίας.

Η αποκατάσταση της νομιμότητας στο εκπαιδευτήριο Saint Joseph επιβεβαιώνει ότι, όταν η πολιτεία ελέγχει και ενεργεί, οι παρανομίες σταματούν. Αποδεικνύει, δε, ότι η γιγάντωση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση την περίοδο 2010-2014 διόλου τυχαία δεν ήταν…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)