to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 14.10.2016

Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: Αδιανόητη παρεμπόδιση συνδικαλιστικής ενημέρωσης στο εκπαιδευτήριο «Κωστέα-Γείτονα»

Ο ιδιοκτήτης του σχολείου απαγόρευσε σε εκπρόσωπο της Διοίκησης της ΟΙΕΛΕ να κάνει την ενημέρωση αλλά και να επισκέπτεται τους χώρους του σχολείου - Για «ξεκάθαρη περίπτωση παρεμπόδισης νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και εκφοβισμού των υπόλοιπων εκπαιδευτικών» κάνει λόγο η Ομοσπονδία


Αναλυτικά η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ:

«Το γνωστό για τις αντιεργατικές πρακτικές του  ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ» ξαναχτύπησε. Εκπρόσωπος της Διοίκησης της ΟΙΕΛΕ που είναι ταυτόχρονα και εκπαιδευτικός του σχολείου βρισκόταν σήμερα το πρωί στην αίθουσα των δασκάλων – κατά τη διάρκεια του κενού τους -   όπου έγγραφε νέα μέλη και ενημέρωνε τους συναδέλφους του για την υπογραφής νέων συμβάσεων που επιχειρεί να επιβάλει η ιδιοκτησία του σχολείου καταστρατηγώντας το νέο νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση!  Εμφανίστηκε  ο ιδιοκτήτης του σχολείου, ο οποίος του απαγόρευσε να κάνει την ενημέρωση αλλά και  να επισκέπτεται αυτούς τους χώρους! Πρόκειται περί μίας ξεκάθαρης περίπτωσης παρεμπόδισης νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και εκφοβισμού των υπόλοιπων συναδέλφων.

Όσο θλιβερό και αν είναι το συγκεκριμένο περιστατικό, δεν μας ξενίζει. Ένα σχολείο που μέχρι πρόσφατα είχε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών του αδιόριστο, ένα σχολείο στο οποίο δίδασκαν άνθρωποι χωρίς πτυχίο, με αδήλωτα τμήματα, με αδήλωτες αίθουσες και απλήρωτες υπερωρίες, δεν μπορεί δυστυχώς να αλλάξει πρόσωπο. Πόσο μάλλον όταν στις 6 Σεπτέμβρη,  λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου, η εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του σχολείου όρμησε παρανόμως μέσα στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η Γενική Συνέλευση του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα εκπαιδευτήρια «ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ» και τους επιτέθηκε με απίστευτες, βαρύτατες εκφράσεις όπως: «Δύο χρόνια έχει ακόμη αυτή η κυβέρνηση, μετά θα τα πούμε», «θα σας τελειώσουμε» κ.λπ. Οι φράσεις αυτές είχαν ως στόχο, όπως γίνεται αντιληπτό τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που έχουν συνδικαλιστική δράση και «τόλμησαν» να αναδείξουν τις παραβιάσεις της νομοθεσίας του εν λόγω εκπαιδευτηρίου, παραβιάσεις για τις οποίες ήδη 7 στελέχη του διώκονται πειθαρχικά και 3 από τον εισαγγελέα, ενώ ήδη ένα διευθυντικό του στέλεχος έχει τεθεί σε δυνητική αργία.

Η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να επιτρέψει πρακτικές Μεσαίωνα, εργοδοτικού εκφοβισμού και απειλών να λαμβάνουν χώρα ούτε στα εκπαιδευτήρια «ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ», ούτε σε κανένα άλλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της χώρας. Για αυτό το λόγο, και επειδή η αντιδημοκρατική και εκφοβιστική συμπεριφορά  των εκπροσώπων της Διοίκησης του σχολείου (του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΙΕΙΕ) παραβιάζει τόσο άρθρο του Συντάγματος όσο και το νόμο 1264/82, η Ομοσπονδία θα κινηθεί εναντίον τους σε διοικητικό επίπεδο.  Πλέον, ορισμένοι στην ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να επιλέξουν: ή θα συνεχίσουν να υπηρετούν το χώρο της Παιδείας μέσα στο πλαίσιο της Συνταγματικής νομιμότητας, ή θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού πεδίο επιχειρηματικής δραστηριοποίηση».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)