to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:38 | 13.10.2016

Πολιτική

Πιερ Λοράν στο #2oSynedrio: Είστε όρθιοι και εμείς είμαστε δίπλα σας

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιέρ Λοράν, στον χαιρετισμό του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό της ευρωπαϊκής αριστεράς προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως «η αξιοπρέπειά σας, το κουράγιο σας και η ευφυΐα σας έναντι των εχθρών της δημοκρατίας, η αλληλεγγύη σας με τους πρόσφυγες, την ώρα που κι εδώ η ζωή δεν είναι εύκολη, είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».


Αναφέροντας την ισχύ των χρηματοπιστωτικών και εργοδοτικών κύκλων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα εμπόδια που πρέπει να υπερνικήσει μια χώρα που θέλει να εφαρμόσει μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, ο κ. Λοράν είπε ότι «ο δρόμος για μια άλλη Ευρώπη θα είναι μακρύς, φτιαγμένος από νίκες και από ήττες, από παράδοξα, από διλήμματα, από διαφωνίες κάποτε. Αλλά δεν είστε μόνοι σας. Υπάρχει μια Ευρώπη που μάχεται ενάντια στη λιτότητα, για το σεβασμό στη δημοκρατία, για να υπερισχύσει η ανθρωπιά επί των πιστωτών. Είστε όρθιοι και εμείς είμαστε δίπλα σας» τόνισε, απευθυνόμενος στο Συνέδριο.

Ο κ. Λοράν έκανε επίσης λόγο για βαθύτατη πολιτική κρίση στην οποία έχει εισέλθει η ΕΕ, «εξαιτίας της ανικανότητάς της να προστατέψει τους πληθυσμούς, της εμμονής της να επιβάλει τη λιτότητα και την επισφάλεια της εργασίας».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει με μια μαζική λαϊκή απόρριψη την αποτυχία των πολιτικών της και της βίας της: Με το Brexit - το ότι μια μεγάλη χώρα αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μείζον γεγονός. Είναι ξεκάθαρο πως η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι» επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑ, είπε ότι η ΕΕ, είτε «θα συνεχίσει στην κατεύθυνση περισσότερου ανταγωνισμού, περισσότερης λιτότητας, περισσότερων κυρώσεων για τις χώρες σε δυσκολία, περισσότερων δώρων σε πολυεθνικές, με μια πλειοψηφία ηγετών ανίκανων να σχεδιάσουν ένα μέλλον για τα παιδιά μας, αναδιπλούμενη υπό την πίεση των λαϊκισμών και της άκρας δεξιάς, ενδίδοντας όπως στη Μπρατισλάβα, στις πιέσεις της ομάδας του Βίζεγκραντ, επιτρέποντας το κλείσιμο των συνόρων και αφήνοντας χώρες σαν την Ελλάδα και την Ιταλία, μόνες τους στην πρόκληση της υποδοχής των προσφύγων» είτε «θα κατευθυνθεί προς την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία, απαντώντας στη θεμιτή απαίτηση των χωρών του Νότου για ευελιξία των δημοσιονομικών κανόνων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)