to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 13.10.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Θοδωρής Δρίτσας: «Μην διεκδικείτε πολιτική υπεραξία σε βάρος νεκρών» (βίντεο)

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση, για το ναυάγιο της Αίγινας. Απαντώντας στον Σίμο Κεδίκογλου, ο Θοδωρής Δρίτσας επεσήμανε ότι χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα για το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά, σε οργισμένο ύφος: «Με βγάζετε από τα ρούχα μου. Δεν έχετε δικαίωμα να διεκδικείτε πολιτική υπεραξία σε βάρος νεκρών».


Του Προκόπη Αγγελόπουλου

Νωρίτερα, ο κ. Κεδίκογλου είχε ισχυριστεί ότι το Λιμενικό άργησε να πάει στο συμβάν, ότι δεν βρέθηκε το DNA στου δράστη και ότι το σκάφος έχει εγκαταλειφθεί χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να εξαχθούν στοιχεία για την υπόθεση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι η αφήγησή του είναι κατασκευασμένη και ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, καλώντας τον κ. Κεδίκογλου να απαντήσει αν έχει ή όχι εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε: “Μήπως κάποιοι επιδιώκουν να αθωώσουν κάποιους;” και  “Δεν είναι δυνατόν να ζητάτε από τον υπουργό να γίνει ανακριτής και εισαγγελέας”. Ο υπουργός Ναυτιλίας συνέχισε επαναλαμβάνοντας τα στοιχεία που δίνει το ημερολόγιο συμβάντων του Λιμεναρχείου, το μόνο που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει, όπως είπε, με τις ακριβείς καταγραφές που αποδεικνύουν ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση και έγιναν όλες οι ενέργειες που προβλέπονταν για τη διαδικασία έρευνας και διάσωσης.

Η συζήτηση εξελίχθηκε εκτός διαδικασίας με εκατέρωθεν βολές, σε έντονο ύφος, με τον υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι θα αφήσει τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της και εφόσον προκύψουν ευθύνες, θα αναζητηθούν. Για να καταλήξει στο ίδιο οργισμένο ύφος: “Ποιά πρακτοριλίκια εξυπηρετείτε; Τί θέλετε να πείτε, ότι πάνω στο σκάφος ήμουν εγώ, ο Σταθάκης και ο Φλαμπουράρης;” “ Τί σκοπιμότητες εξυπηρετείτε, επιτέλους;”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)