to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 12.10.2016

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Ξεκινά η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Ρόδου που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2013

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθορίζονται τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 10/11/2016, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2013.


Προηγήθηκαν επίσης επαφές του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη με τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών Μεταφορών–Δικτύων, για τον καθορισμό και την επίσπευση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών χορήγησης των αποζημιώσεων, με βάση το υπ. αρ. ΦΕΚ Β΄1930/29.06.2016,  με το οποίο,  το ποσό της αποζημίωσης ορίζεται στο 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς. 
 
Ειδικότερα και  προκειμένου να ξεκινήσει ο  έλεγχος των προϋποθέσεων καταβολής της επιχορήγησης από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (Γ.Γ.Β.), θα πρέπει να υποβληθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Βεβαίωση της Περιφέρειας στην οποία αναγράφεται η επωνυμία, το ΑΦΜ της επιχείρησης, η ζημία που υπέστη αναλυτικά κατά κατηγορία και συνολικά, καθώς και αναφορά περί εγκατάστασης και άσκησης νόμιμης δραστηριότητας της επιχείρησης εντός της ζώνης οριοθέτησης, δηλ. Δήμο και Δημοτικό διαμέρισμα. Η βεβαίωση περί του ύψους των ζημιών παρέχεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας με βάση τις ζημιές που κατέγραψαν οι αρμόδιες πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες επιτροπές σύμφωνα με την κατάσταση του άρθρ.3 παρ. 1β της με αρ. 20725/B.979/10-5-2011 απόφασης. Από το ύψος της εκτιμηθείσας ζημίας αφαιρείται τυχόν ασφαλιστική αποζημίωση, που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος

2. Βεβαίωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία βεβαιώνεται ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες ζημιές κτισμάτων με βάση το άρθρο 84 του Ν. 4313/2014, ούτε εκκρεμεί σε αυτήν σχετική αίτηση.  Σε περίπτωση δικαιούχων με ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις να προσκομισθούν τίτλοι ιδιοκτησίας και αντίγραφο Ε9 έτους που συνέβη η θεομηνία.

3. Νομιμοποιητικά έγγραφα εκπροσώπησης και καταστατικό σύστασης σε περίπτωση που δικαιούχος της επιχορήγησης είναι νομικό πρόσωπο

4. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχει καταβληθεί αποζημίωση από άλλον φορέα για την επιχορήγηση που αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρ. 1 της με αρ.  Γ.Δ.Ο.Π. 0000933 ΕΞ 2016/Χ.Π. 1310/23-6-2016 (ΑΔΑ: Ψ327Η-ΓΑΣ ΦΕΚ 1930/τ.Β/29-6-2016) ΚΥΑ καθορισμού αποζημίωσης με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Ειδικά για τους δικαιούχους νομικά πρόσωπα η Υπεύθυνη Δήλωση υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο σύμφωνα με τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

5. Βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος αποζημίωσης που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος ή Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου/νόμιμου εκπρόσωπου περί μη ύπαρξης ασφαλιστικού συμβολαίου με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής

6. Πιστοποιητικό πρωτοδικείου των τελευταίων 30 ημερών περί μη πτώχευσης κτλ

7. Πρόσφατη βεβαίωση  Δ.Ο.Υ δραστηριοτήτων, μεταβολών και εγκαταστάσεων για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία της θεομηνίας

8. Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού θεωρημένο από την τράπεζα με το ΙΒΑΝ και το BIC του δικαιούχου της επιχορήγησης. Σε περίπτωση νομικού προσώπου υποβάλλονται τα αντίστοιχα για τον  όψεως της εταιρείας.

9. Ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για είσπραξη επιχορήγησης από το δημόσιο (Υπουργείο)

10. Αντίγραφο Ε1, Ε2, Ε3 έτους 2013
 
Σημειώνεται ότι κατόπιν της εξέτασης των δικαιολογητικών είναι δυνατό να ζητηθούν πρόσθετα, διευκρινιστικά και συμπληρωματικά στοιχεία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο της  Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παραπάνω δικαιολογητικά έως τις 10/11/2016, στην Διεύθυνση Διοικητικού και Οικονομικού της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, τηλ 22413-60665.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)