to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 11.10.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Στο τέλος του έτους το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Μέχρι το τέλος του έτους θα παραδώσει και τυπικά το πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος.


«Κάπου εκεί θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, δηλαδή οι οριστικοί υπερθεματιστές θα έχουν πάρει τις άδειες και η Digea θα έχει πάρει την εντολή ότι αυτά τα κανάλια και μόνο αυτά θα εκπέμπουν στην ψηφιακή πλατφόρμα και έτσι θα έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος μεγάλων παρεμβάσεων δημοκρατίας, που είναι απαραίτητος, για να πάρει μπροστά και η κοινωνία και η οικονομία», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Προσέθεσε δε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα αρχίσουν να καταθέτουν στην Επιτροπή οι οικονομικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, για τα δάνεια των κομμάτων. «Χθες απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ότι “εμείς θα δίνουμε το σύνολο της χρηματοδότησης για το δανεισμό”, μα εμείς υπολογίσαμε τα νούμερα και είδαμε ότι αυτό θέλει περίπου 122 χρόνια, άρα δεν είναι διέξοδος για τα κόμματα να πληρώσουν τα δάνειά τους με τις επιχορηγήσεις, γιατί αυτό θα θέλει κάποιους αιώνες, για να γίνει στην Ελλάδα. Πρέπει να βρουν και κάποια άλλη λύση, για να επιστρέψουν τα λεφτά στους Έλληνες φορολογούμενους, γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι έβαλαν τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα δικά τους “κόκκινα” δάνεια», είπε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την άποψη ότι «υπήρχαν κάποιες λέξεις, εκφράσεις, χαρακτηρισμοί, που ξεπέρασαν τα αναμενόμενα και το κοινοβουλευτικό ήθος [...] που όμως δεν είχαν νόημα δε είχαν από πίσω τίποτε συγκεκριμένο και έμειναν στον αέρα».

«Εμείς θέσαμε πάρα πολλά ερωτήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα οποία θέλαμε να απαντήσει, και το σημαντικότερο ήταν αυτό με το οποίο έκλεισε ο πρωθυπουργός την τρίτη τοποθέτησή του, που είπε ότι “εμείς σας θέλουμε μαζί για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τη διαπλοκή”», προσέθεσε, εκτιμώντας, πάντως, ότι «αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση -και μιλάμε και για τη Νέα Δημοκρατία και για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι σε έναν βαθμό- έχουν συνδέσει τις τύχες τους με τα συμφέροντα της παλιάς οικονομικής διαπλοκής, των σκανδάλων τύπου Siemens, αλλά και με τα παλιά τηλεοπτικά κανάλια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)