to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:39 | 10.10.2016

Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος: Για άλλη μια φορά ο Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος

«Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είπα ότι η χώρα δεν χρειάζεται χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που άφησα "ανοιχτό", είναι το πότε θα μας χρειαστεί το 1,1 δισ. ευρώ που προορίζεται για τους πιστωτές, καθώς δεν έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις στο άμεσο διάστημα προς τους δανειστές»


Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών:

"Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είπα ότι η χώρα δεν χρειάζεται χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που άφησα "ανοιχτό", είναι το πότε θα μας χρειαστεί το 1,1 δισ. ευρώ που προορίζεται για τους πιστωτές, καθώς δεν έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις στο άμεσο διάστημα προς τους δανειστές".

Τα ψεύδη Μητσοτάκη και η απάντηση Τσίπρα

«Δεν κάνατε αναφορά στο Γιούρογκρουπ που δυστυχώς δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» είπε νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στον Ευ. Τσακαλώτο ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ είπε πως η χώρα δεν χρειάζεται αυτά τα χρήματα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο, μετά τηνδευτερολογία του κ. Μητσοτάκη είπε ότι "ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε κ. Μητσοτάκη, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις ανακοινώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα.

"Το 1,1 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή χρεών και το 1,7 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το 1,7 πρέπει να υπάρχει πλήρης αναφορά, να υπάρχουν εκθέσεις και για τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το 1,7 δισ. δεν θα δοθεί σε συνεδρίαση του Eurogroup αλλά σε μία τυπική συνεδρίαση του EuroworkingGroup. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα, είπε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε ομόλογα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα" είπε ο πρωθυπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)