to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 08.10.2016

Πολιτική

Αντ. Λιάκος: Καμία βάση όσα υποτίθεται ότι δήλωσα στον «Ελεύθερο Τύπο»

Σε δήλωση διάψευσης προχώρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία αναφορικά με κατατασκευασμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»


Με αφορμή δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου  ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Εκπλήσσομαι και εγώ ο ίδιος από όσα διαβάζω ότι τάχατες  δήλωσα στον Ελεύθερο Τύπο, σήμερα. Δεν έχουν καμιά βάση. Στην Εφημερίδα των Συντακτών θα δημοσιευτεί άρθρο μου τη Δευτέρα».

Οι υποτιθέμενες δηλώσεις:

Πανελλαδικές για εθνικό απολυτήριο ακόμα και με ηλεκτρονική μορφή εξετάζονται αυτή την περίοδο από την επιτροπή διαλόγου για την Παιδεία, αναφέρει το «ρεπορτάζ» του «Ελεύθερου Τύπου» και συνεχίζει: Το εθνικό απολυτήριο, που στοχεύει στην αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει διχάσει καθώς η εξασφάλιση της εγκυρότητάς του εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Επικαλούμενο τον Αντ. Λιάκο, το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η διαδικασία που ακολουθείται και σήμερα για τις Πανελλαδικές δεν θα αποφευχθεί, αντίθετα θα διατηρηθεί», σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία κ. Αντώνης Λιάκος και συνεχίζει: «Η βαθμολόγηση του απολυτηρίου θα πρέπει να γίνει κεντρικά, ώστε να επιτευχθεί η διαφάνεια, όπως ακριβώς γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στις εισαγωγικές εξετάσεις. Για το μέλλον όμως υπάρχει σειρά προτάσεων που αφορά την ένταξη της ψηφιακής τεχνολογίας στο σχολείο. Οι μαθητές θα μπορούν να κάθονται μπροστά από τον υπολογιστή και να εξετάζονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η βαθμολόγηση μπορεί να γίνει αυτόματα, εντός πέντε λεπτών από τον υπολογιστή».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)