to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 06.10.2016

Πολιτική

Π. Πολάκης: Ο Σαλμάς έχει πληρωθεί ως 350.000 ευρώ για τις αρθροσκοπήσεις

Στην υπόθεση των εξετάσεων που οι Βορίδης - Γρηγοράκος «φόρτωσαν» με μεγάλες χρεώσεις τον ΕΟΠΥΥ ένα μήνα πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ «μοίρασε» 550 παραπεμπτικά σε ένα έτος, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Allegro... μα με τρόπο της Ευγενίας Λουπάκη. Όπως εκτίμησε, ο κ. Σαλμάς πληρώθηκε 300.000-350.000 ευρώ.


«Μία κατά τη γνώμη μου άχρηστη εξέταση που λέγεται διαγνωστική αρθροσκόπηση -γιατί έχει καλύτερα αποτελέσματα η μαγνητική τομογραφία- πήρε την ίδια τιμή με την αρθροσκόπηση την κανονική την επεμβατική, με τη δυνατότητα να δίνεται σε ιατρείο», είπε ο κ. Πολάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον 105,5.

«Εκεί μέσα λειτούργησε ένα ολόκληρο σύστημα για να γίνει αυτό το πράγμα, από τον τότε πρόεδρο του ΚΕΣΥ κ. Σκανδαλάκη μέχρι τον κ. Πατούλη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας που έδωσε άδεια λειτουργίας σε διαγνωστικό εργαστήριο υπερηχοτομογράφου και αρθροσκόπησης ... Παγκόσμια πρώτη, δεν υπάρχει άλλη τέτοια άδεια λειτουργίας πανελλαδικά ... ο λαλίστατος κ. Πατούλης το έκανε αυτό», όπως σημείωσε.

Η τιμή της κάθε διαγνωστικής αρθροσκόπησης ήταν «όσο είναι το κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο της κανονικής αρθροσκόπησης που περιλαμβάνει και δύο ημέρες νοσηλεία». «Θέλει να πάμε στα δικαστήρια ο κ.Σαλμάς, καλώς να ορίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει επιβαρυνθεί, ο κ. Σαλμάς έχει πληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι από τα 825.000 ευρώ σε παραστατικά που έχει καταθέσει, συνέχισε ο υπουργός, πρέπει να έχει πληρωθεί 300.000-350.000 ευρώ από 550 ασθενείς.

Το θέμα έχει παρακολουθήσει στενά τις προηγούμενες ημέρες η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία με δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο ΕΟΠΥΥ επιβαρύνθηκε κατά χιλιάδες ευρώ από τη συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται άμεσα διά των υπογραφών τους ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος καθώς και η προηγούμενη Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ο τότε πρόεδρός του, καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

Παρουσίασε μάλιστα ντοκουμέντα για τα παραπεμπτικά των 550 ασθενών του κ. Σαλμά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)