to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 30.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 30/9)

Στο επίκεντρο η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν και οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του, η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες που διεκόπη... πριν καν αρχίσει, η πορεία της διαπραγμάτευσης, η κηδεία του Σιμόν Πέρες, οι έρευνες για τον μικρό Μπεν στην Κω...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

H αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε όλα τα δελτία ειδήσεων, γιατί είχαμε κάτι πολύ καλύτερο να κάνουμε!

Το left.gr απογειώνεται στο ΤΑΞΙΔΙ #1 του Σπούτνικ! (αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ημέρου)


 

Ενισχύεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: 760 εκατ. σε αδύναμα νοικοκυριά

Επιδιωκόμενος σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης είναι ο σχεδιασμός, η ενημέρωση, η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και ο συντονισμός της κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για άτομα ή ομάδες ατόμων, που περιέρχονται σε κατάσταση φτώχειας και ακραίας φτώχειας. (αναλυτικά)


 

«Πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις» το πόρισμα των «σοφών» για τα εργασιακά: Τα βασικά σημεία και οι διαφωνίες

Το πόρισμα της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ειδικών για τα εργασιακά παρουσίασε ο Γ. Κατρούγκαλος δηλώνοντας ότι οι συστάσεις της Επιτροπής που περιλαμβάνονται σε αυτό, είναι πολύ κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως θα αποτελέσουν τη βάση διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. (αναλυτικά)


 

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εφικτή η εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για τη δόση των 2,8 δισ.

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που παραμένουν, ο εν λόγω αξιωματούχος σημείωσε πως αφορούν τον τομέα ενέργειας και την Πολιτική Αεροπορία. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητο να έχουν ρυθμιστεί οι δύο εκκρεμότητες μέχρι την Τετάρτη, καθώς μετά ακολουθεί η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ενώ χρειάζεται και ο απαραίτητος χρόνος για τους εκπροσώπους των θεσμών, προκειμένου να ολοκληρώσουν την έκθεση συμμόρφωσης. (αναλυτικά)


 

«Αδιανόητη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για την ελληνική δικαιοσύνη»

Ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι «μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου. (αναλυτικά)

 


 

Η Χρυσή Αυγή αποκαλύφτηκε στη Βουλή, δίνοντας συγχαρητήρια στους τραμπούκους του Ρεθύμνου

Κλιμάκωση της υποστήριξης κινητοποιήσεων στα νησιά προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Λίγα λεπτά πριν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, υπογραμμίσει ότι δεν «χαρίζει κανέναν στη Χρυσή Αυγή», ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπευδε να υπογραμμίσει πως το κόμμα του είναι στο πλευρό των κινητοποιήσεων στα νησιά και να συγχαρεί «τους πολίτες του Ρεθύμνου, που έδωσαν άγριο ξύλο στα τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να επιβάλλουν την πολυπολιτισμική κοινωνία». (αναλυτικά)


 

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξευτελισμό ανηλίκων από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον εξευτελισμό ανηλίκων προσφύγων/μεταναστών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας. (αναλυτικά)


 

ΥΠΟΙΚ: Η πραγματικότητα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο απέχει έτη φωτός από όσα ισχυρίζονται Ν.Δ. και ΜΜΕ

Μείωση κατά 18% του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016. (αναλυτικά)


 

ΓΓΕΕ: Αστειότητες οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις» του Star και του Alpha

Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις – βόμβα» που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.   Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό. (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης: Πέμπτη η Ελλάδα στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και σύντομα θα δημιουργήσει και άλλα» (αναλυτικά)


 

Στη «Διαύγεια» οι δαπάνες των μη κερδοσκοπικών φορέων που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση

Στο φως βγαίνουν στο εξής οι δαπάνες μη κερδοσκοπικών φορέων που λαμβάνουν δημόσιο χρήμα άνω των 3.000 ευρώ ετησίως, με την έναρξη λειτουργίας του «Μητρώου Επιχορηγουμένων Φορέων». (αναλυτικά)


 

Νέο κλαδολόγιο στον δημόσιο τομέα επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Την αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. (αναλυτικά)


 

Βελτιωμένα τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της ΕΥΔΑΠ

Βελτίωση των αποτελεσμάτων της εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο 2016 η ΕΥΔΑΠ, αποδεικνύοντας τη συνέπεια και τη σταθερότητα που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. (αναλυτικά)


 

ΕΥΑΘ ΑΕ: Αύξηση τζίρου και κερδών προ φόρων στο εξάμηνο

Υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα, παρά τις αυξημένες προβλέψεις, διατήρησε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε) στο εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2016, με τον τζίρο της να διαμορφώνεται στα 37,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 1,25% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και τα κέρδη προ φόρων να σημειώνουν άνοδο 13,34%, φτάνοντας στα 10,7 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: 150 εκατ. ευρώ στους αγρότες από επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου

Σύντομα αναμένεται να καταβληθούν στους αγρότες 150 εκατ. ευρώ που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τα έτη 2014-2014. Αυτό ανέφερε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε σημερινή ενημερωτική εκδήλωση του υπουργείου στη Λαμία. (αναλυτικά)


 

Διαγωνισμός για τις άγονες αεροπορικές γραμμές: Σε 36 εκατ. ευρώ ετησίως ανέρχεται το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο

Τα 36 εκατομμύρια ευρώ ετησίως έφθασε κατά μέσο όρο το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο από τον διαγωνισμό εκμετάλλευσης τακτικών αεροπορικών γραμμών (άγονων γραμμών) παροχής δημόσιας υπηρεσίας. (αναλυτικά)


 

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα του ελληνικού χρέους την Τρίτη 14/10

Η κατάσταση στην Ελλάδα και το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. (αναλυτικά)


 

Ανδρέας Ξανθός: Το σύστημα Υγείας βελτιώνεται συνεχώς

Ο κ. Ανδρέας Ξανθός είπε πως η κριτική για ελλείψεις προσωπικού είναι καλοδεχούμενη, διότι πάντα θα υπάρχουν κενά και ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν. (αναλυτικά)


 

Φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας για μεταχειρισμένα εισαγόμενα Ι.Χ.

Σε χαμηλότερα τέλη για τους ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων οδηγεί η εξειδίκευση του νόμου από την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. (αναλυτικά)


 

Κουπόνια στις λαϊκές αγορές: Πρόγραμμα ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων για αγορά προϊόντων

Πρόγραμμα ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για αγορά προϊόντων μέσω κουπονιών στις λαϊκές αγορές, ξεκινά από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. (αναλυτικά)



 

Γεγονός η ένταξη των Λουτρών της Νισύρου σε ΣΔΙΤ

Υπογράφεται σήμερα η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για την έγκριση υπαγωγής του έργου «Ανακαίνιση, επέκταση, αναβάθμιση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση των Δημοτικών Λουτρών Νισύρου», στο Νόμο 3389/2005 περί ΣΔΙΤ. (αναλυτικά)


 

Θα είμαστε εκεί!

Την Κυριακή 2/10 η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο δήμο και το λαό της Καισαριανής, χαιρετισμός από τον Αλ. Τσίπρα

Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης προσκαλεί στην εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σκοπευτηρίου την Κυριακή 2/10 και ώρα 19.00. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)