to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 29.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ανάλγητη συμπεριφορά του Δήμου Καβάλας στον Οργανισμό Λιμένος: Δέσμευσε ακόμη και τους μισθούς των υπαλλήλων!

Πολιτική διάσταση παίρνει η διαμάχη μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας του Δήμου Καβάλας, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), αφού για «χρέος» 1,5 εκ. ευρώ, δεσμεύτηκαν 3,2 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των λογαριασμών μισθοδοσίας προσωπικού και πληρωμής ασφαλιστικών φορέων.


Κώστας Φιλίδης - Πολιτική διάσταση παίρνει η διαμάχη μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας του Δήμου Καβάλας, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), αφού για «χρέος» 1,5 εκ. ευρώ, δεσμεύτηκαν 3,2 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των λογαριασμών μισθοδοσίας προσωπικού και πληρωμής ασφαλιστικών φορέων.

Όπως, επισήμανε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο πρόεδρος του ΟΛΚ,Χρήστος Ηλιάδης, «έπεσαν οι μάσκες», αφού στο αίτημα αποδέσμευσης των λογαριασμών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών ταμείων, η απάντηση ήταν «τώρα τρέχετε»! Ο ΟΛΚ ετοιμάζει εξώδικο, και θεωρεί ότι η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, και άρα του Δήμου Καβάλας, συμπεριφέρεται στον Οργανισμό όχι ως τμήμα της Γενικής Κυβέρνησης, αλλά σαν κακοπληρωτή ιδιώτη.

Το νέο λιμάνι της Καβάλας κατασκευάστηκε στην περιοχή Εσκί Καπού, η οποία ανήκει στον Δήμο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 1990, δίχως απαίτηση τιμήματος. Αργότερα, ο Δήμος παραχώρησε ολόκληρη την περιοχή του Εσκί Καπού στην Ανώνυμη Εταιρεία του (σημερινή ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ), η οποία αξίωσε και πέτυχε δικαστικώς τίμημα σχεδόν 1,5 εκ. ευρώ. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, η νομοθεσία που αφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος κατέχει την μοναδική μετοχή του ΟΛΚ, το τίμημα πρέπει να καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, κάτι που δεν ελήφθη υπόψην του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, το οποίο δεν δέχθηκε το αίτημα αναστολής της απόφασης. Όμως, η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προχώρησε στην δέσμευση των λογαριασμών, προκειμένου να προβεί σε κατάσχεση του ποσού, δίχως να περιμένει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, το οποίο θα δικάσει το αίτημα του ΟΛΚ για ανακοπή της απόφασης διαταγής πληρωμής στις 16 Νοέμβρη 2016.

«Εξώδικο για να πέσουν οι μάσκες»

«Ετοιμάζουμε εξώδικο για να πέσουν οι μάσκες», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τη συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου, χαρακτηρίζοντάς την «ακατανόητη». Κι όπως εξήγησε, «μάθαμε ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προχώρησε στη δέσμευση όλων των λογαριασμών, δεσμεύοντας για 1,5 εκ. ευρώ, ποσά του 3,2 εκ. ευρώ. Από χθες απευθύναμε αίτημα, εφόσον γνωρίζουν ότι το ποσό σε μια από τις τράπεζες υπερκαλύπτει την απαίτησή τους, να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας προσωπικού και πληρωμής ασφαλιστικών ταμείων. Δεν έκαναν δεκτό το αίτημά μας. Έχουν πέσει οι μάσκες. Δεν τους ενδιαφέρει ο Οργανισμός. Μας είπαν “τώρα τρέχετε”»!

Κι αν στις 16 Νοέμβρη δικαιωθεί ο ΟΛΚ τί θα γίνει; «Θα πρέπει να ζητήσουμε πίσω τα λεφτά, λες και άλλες δουλειές δεν έχουμε να κάνουμε», απάντησε ο πρόεδρος του ΟΛΚ.

"Μεγάλωσε" το λιμάνι

Στο μεταξύ, η σημερινή ημέρα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για το μέλλον της ανάπτυξης του ΟΛΚ, αφού, για πρώτη φορά, έγινε χρήση νέου τμήματος του λιμανιού από μεγάλο κρουαζιερόπλοιο. Η νέα θέση πρόσδεσης έχει βάθος 9 μέτρα και διαθέτει ειδικούς προσκρουστήρες, ώστε να μπορεί να δεχτεί κρουαζιερόπλοιο έως 380 μέτρα! «Είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του λιμανιού της Καβάλας, έναντι όλων των υπολοίπων του Βορείου Αιγαίου», τόνισε ο κ. Ηλιάδης, γνωστοποιώντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προσκληθεί στην Καβάλα οι κεντρικοί πράκτορες κρουαζιέρας που εδρεύουν στην Αθήνα, για να δουν τη νέα υποδομή του λιμανιού και να κάνουν τις παρατηρήσεις βελτίωσής του. Πλέον, το λιμάνι μπορεί να φιλοξενήσει ταυτοχρόνως έως και 4 κρουαζιερόπλοια, τα πλοία των γραμμών Βορείου Αιγαίου και τα φέρυ μπόουτ και το δελφίνι για την Θάσο!

Ακούστε τη συνέντευξη του Χρήστου Ηλιάδη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»

 
tags: Καβάλα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)