to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 28.09.2016

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πολίτες σταμάτησαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ανέργου εν μέσω έντασης με τα ΜΑΤ (βίντεο)

Ο άνεργος, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας, και με διαγνωσμένο ποσοστό αναπηρίας 85%, δεν ήταν παρών στη διαδικασία την Τετάρτη το μεσημέρι. Ωστόσο τις προηγούμενες μέρες δημοσίευσε στο διαδίκτυο μία δήλωση του, δημοσιοποιώντας την ιστορία του - Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν εντάχθηκε στον νόμο Κατσέλη ή σε άλλες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, γιατί, όπως ο ίδιος δηλώνει, "οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων".


Τα μέλη των επιτροπών και των οργανώσεων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ακινήτου στις 16.00 το μεσημέρι. Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν στην αίθουσα που επρόκειτο να γίνει η διαδικασία για περισσότερο από μια ώρα, με αποτέλεσμα η έδρα να αναβάλει λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, όπως ο νόμος ορίζει.
 
Νωρίτερα υπήρξε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της διμοιρίας των ΜΑΤ. Πρόκειται για την δεύτερη φορά μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πρώτη αναβληθείσα διαδικασία στις 20 Ιουλίου του 2016 (δείτε εδώ).


 
Η υπόθεση του πλειστηριασμού

 
Ο άνεργος, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας, και με διαγνωσμένο ποσοστό αναπηρίας, δεν ήταν παρών στη διαδικασία την Τετάρτη το μεσημέρι. Ωστόσο τις προηγούμενες μέρες δημοσίευσε στο διαδίκτυο μία δήλωση του, δημοσιοποιώντας την ιστορία του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν εντάχθηκε στον νόμο Κατσέλη ή σε άλλες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, γιατί, όπως ο ίδιος δηλώνει, "οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων".
 
Όπως ο Μιχάλης Π. αναφέρει στη δήλωση του, «Δεν έχω κανένα έσοδο, διότι ενώ κατέθεσα τα δικαιολογητικά και την αίτηση για κρίση από επιτροπή για χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για συνταξιοδότηση το 2010, λόγω κατάργησης των επιτροπών και την δημιουργία των ΚΕΠΑ, μου επέστρεψαν με συστημένο τον φάκελό που είχα καταθέσει, ενημερώνοντάς με ότι πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτή από την αρχή στα ΚΕΠΑ. Τελικά,  πέρασα από επιτροπή και πήρα την απόφαση στα τέλη του 2014. Όλα αυτά τα χρόνια που δεν εργαζόμουν το ταμείο μου, ο ΟΑΕΕ, με χρέωνε με εισφορές και τελικά δεν μου χορήγησαν σύνταξη, λόγω οφειλών!» και προσθέτει:
 
«Έχω μηδενικό εισόδημα, είμαι άπορος με βιβλιάριο απορίας του Δήμου μου, για να μπορώ να έχω τα στοιχειώδη φάρμακα που χρειάζομαι για να κρατηθώ στη ζωή».
 
Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος, ο λόγος που έφτασε σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι δεν πληρώθηκε για ένα έργο της ΕΡΤ που είχε αναλάβει η εταιρεία του: «Είχα μια εταιρία Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και σαν υπεργολάβος, εγκατέστησα τους πομπούς για την ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ Α.Ε. και κατασκεύασα το σύγχρονο STUDIO Δ' της ΕΡΤ.  Η ΕΡΤ, βρήκε τρόπο να πληρώσει τους υπεργολάβους-Ιταλικές εταιρίες και την έκπτωτη εταιρία, αφήνοντας παντελώς απλήρωτη την δική μου εταιρία. Για το θέμα ενημερώθηκε ο τότε αρμόδιος Υπουργός, οι μετέπειτα Υπουργοί και το γραφείο του Πρωθυπουργού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο υποσχέσεις.
 
Για τα έργα αυτά, πήρα δάνεια και έβαλα το σπίτι μου εγγύηση για το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας μου. Αφήνοντας με απλήρωτο η ΕΡΤ, δεν  μπορούσα να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, και ταυτόχρονα από την πίεση των καταστάσεων αυτών, καταστράφηκε η υγεία μου, αφήνοντάς με ολικά ανάπηρο με πολλά και σοβαρότατα προβλήματα»
 
Στην επιστολή του τονίζει επίσης ότι βρίσκεται «στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων».
 
Ι.Μ

*Φωτογραφία την ώρα της έντασης στην αίθουσα των δικαστηρίων, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)