to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 27.09.2016

πηγή: Ναυτεμπορική

Κοινωνία

Συνεχίζεται η δίκη Λαυρεντιάδη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Ανδρεαδάκη

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη τον Ιούνιο του 2015, για την οποία ηθικός αυτουργός φέρεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με συγκατηγορούμενους ακόμα δύο άτομα.


Συνεχίζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη στις 15 Ιουνίου 2012. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι έξι. 

Στην κατάθεσή του ο τότε υπεύθυνος ασφαλείας του επιχειρηματία, έκανε λόγο για δεκάδες κινητά που χρησιμοποιούσε ο κ. Λαυρεντιάδης και αναφέρθηκε στην επαγγελματική σχέση που είχε με την οικογένειά του, αλλά και για την φιλική του σχέση με δύο ακόμη εκ των κατηγορουμένων.

«Στο διάστημα που ήμουν υπεύθυνος ασφαλείας του Λαυρεντιάδη δεν κατάλαβα ποτέ να υπάρχει επικοινωνία του με τους δύο κατηγορουμένους. Αν είχε επικοινωνία με οποιονδήποτε από τους κατηγορούμενους θα το ήξερα. Θα υπήρχαν στα βιβλία επισκεπτών», υποστήριξε ο μάρτυρας.

Ο κ. Μασαούτης τόνισε ότι είχε γνωρίσει τον Ανδρεαδάκη, «όταν είχε έρθει στην οικία Λαυρεντιάδη λίγους μήνες πριν το συμβάν», προσθέτοντας πως οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν καλές γιατί επρόκειτο να συνεργαστούν. Αναφερόμενος στην απόπειρα, κατέθεσε ότι ενημερώθηκε μέσω μηνύματος από συνάδελφό του, που όπως ξεκαθάρισε «τον έστειλε η πρώην σύζυγος Λαυρεντιάδη για να δει τι έγινε στο σπίτι του Ανδρεαδάκη».

Ο αδελφός του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως ενημερώθηκε για την επίθεση από την πρώην σύζυγο του αδελφού του, ενώ τόνισε πως στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν ο αδελφός του, τον επισκεπτόταν η σύζυγος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

«Εγώ προσωπικά δεν ζήτησα καμία βοήθεια από την οικογένεια Λαυρεντιάδη. Την σύζυγο του επιχειρηματία τη γνώρισα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Δεν ασχολιόμουν με το ποιος κάνει τι και ποιος είναι τι. Δεν άφηνα κανέναν να μπαίνει μέσα εκτός από τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου. Η σύζυγος του Λαυρεντιάδη τον είδε μετά από 20 μέρες. Μετά μια ερχόταν, μια δεν ερχόταν. Μαζί και δύο άνθρωποι της φρουράς του επιχειρηματία έξω από την πόρτα. Μετά από ένα διάστημα το σταμάτησα. Δεν είχα εμπιστοσύνη», υποστήριξε ο μάρτυρας.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Ανδρεαδάκης ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει ποιος επιτέθηκε στον αδελφό του. 

«Όταν συνήλθε ο αδερφός μου μού έλεγε περίεργα. Μου έλεγε μια για μια δουλειά στην Κύπρο, μετά για την αντιπαράθεση με την πρώην σύζυγο. Ο αδελφός μου είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος. Δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα. Είμαστε πάντα με την απορία. Δεν θέλω να πω κάτι γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Ο Αθηναγόρας είναι στην Κρήτη σε κακή κατάσταση», επισήμανε.  

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου, καθώς το δικαστήριο διέκοψε λόγω αδιαθεσίας ενός εκ των μελών του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)