to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 23.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Αναγνωστάκης: Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. βάζει τέλος στις στρεβλώσεις του παρελθόντος

Για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. που έρχεται να βάλει τέλος στις στρεβλώσεις του παρελθόντος μίλησε ο Γ.Γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης «στο Κόκκινο» και στον Κώστα Αρβανίτη. Αναφερόμενος παράλληλα στο σύστημα φύλαξης υψηλών προσώπων τόνισε ότι αυτό διογκώθηκε την τελευταία δεκαετία και επισήμανε πως πρέπει να γίνει σαφές πως η αστυνομία είναι ασπίδα του μέσου πολίτη.


Ειδικότερα για το σύστημα φύλαξης υψηλών προσώπων υπενθύμισε ότι υπάρχει συγκεκριμένο διάταγμα που λέει ποιος δικαιούται συνοδεία και ποιος όχι.

Ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να δώσουμε ένα τέλος στις στρεβλώσεις του παρελθόντος είναι αλήθεια ότι 20 χρόνια βρισκόταν υπό εξέταση ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο πλέον έφτασαν  οι συνθήκες για να υλοποιηθεί με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών.



Επιπλέον σκιαγραφώντας τους άξονες αυτού του σχεδίου τόνισε ότι: πρώτος άξονας αποτελεί η πολιτική βούληση για να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες για κάνουμε τη χώρα μας ασφαλή και αυτή η πολιτική βούληση μεταφράστηκε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις

Δεύτερον, το μοντέλο της αστυνόμευσης δεν ήρθε από τα πάνω αλλά οι αστυνομικοί διευθυντές των νομών συγκρότησαν την πρόταση τους η οποία τέθηκε σε διαβούλευση.
Το τρίτο κομμάτι είναι ότι δεν έγινε απλά μια ενημέρωση σε μια αίθουσα αλλά ενημερώθηκαν όλες οι περιφέρειες με βουλευτές συνδικαλιστικές ενώσεις να συμμετέχουν σε αυτή τη διαβούλευση.

Επισήμανε μάλιστα πως ένας αρκετός αριθμός προτάσεων ενσωματώθηκαν στο τελικό σχέδιο. Σε 36 νομούς δημιουργήσαμε 36 κινητές μονάδες που θα προφέρουν ένα θετικό πρόσημο, δηλαδή ένα βανάκι της αστυνομίας θα μπορεί να πηγαίνει στους πιο απομακρυσμένες περιοχές. Επιπλέον σημείωσε ότι αρκετοί δήμοι συμβάλλανε σε αυτήν την προσπάθεια εκπονήθηκαν σχέδια όπως η συμφωνία με το δήμο Αττικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)