to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 23.09.2016

Οικονομία

Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία: Εκδήλωση στην αίθουσα Περιφέρειας Αττικής

Η εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει βήμα δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο τομέα που επιχειρούνται με το νέο Νομοσχέδιο, οργανώνεται από την Θεματική Ομάδα Κοινωνικής Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων, με την υποστήριξη των διοργανωτών του «Ανοικτού Συνεδρίου Κοινωνίας Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία


Το κάλεσμα στην εκδήλωση:

 

Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία

Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 10:00πμ – 20:00μμ
Αίθ. Περιφ. Αττικής, Κτίριο Δ/νσης Μεταφορών, Μεσογείων 156 Χολαργός

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία-Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο», που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 10.00πμ έως τις 20.00μμ, στην αίθουσα Περιφέρειας Αττικής, στο κτίριο Δ/νσης Μεταφορών επί της Λ. Μεσογείων 156 στον Χολαργό.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Θεματική Ομάδα Κοινωνικής Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων, με την υποστήριξη των διοργανωτών του «Ανοικτού Συνεδρίου Κοινωνίας Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με χαιρετισμούς οι Υπουργοί Γιάννης Τσιρώνης και Ράνια Αντωνοπούλου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και βουλευτές. Θα παρέμβουν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΚΙΔΗΣΟ, αλλά και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.  Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και οργανώσεων κοινωνικής οικονομίας, αλλά και αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει ένα απαραίτητο βήμα δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο τομέα που επιχειρούνται με το νέο Νομοσχέδιο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική αδυναμία το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η σύνταξη ενιαίου και συγκροτημένου στρατηγικού σχεδίου για την κοινωνική οικονομία, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος για την ανάδειξη του τομέα σε 3ο πυλώνα της οικονομίας και μοχλό βιώσιμης διεξόδου από την κρίση. Επιχειρούν με την ημερίδα αυτή να παρέμβουν αποφασιστικά, στο να δοθεί η αναγκαία πολιτική κατεύθυνση αλλά και προγραμματισμός για τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)