to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:28 | 22.09.2016

Κοινωνία

Ανοιχτή σύσκεψη με προτάσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Οργανώσεων Μελών Σπάτων-Αρτέμιδος και Παιανίας-Γλυκών Νερών του ΣΥΡΙΖΑ


Οι επιπτώσεις από τη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής και οι βελτιωτικές κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ενόψει της ανανέωσης της σύμβασης μεταξύ του Αεροδρομίου και του Ελληνικού Δημοσίου για την περίοδο 2025-2055 συζητήθηκαν σε ανοιχτή σύσκεψη στο δημαρχείο Σπάτων.

Με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδος Χρήστος Τσαντίλας αναφέρθηκε σε όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας του Αεροδρομίου, εστιαζόμενος στο θέμα των χρήσεων γης και των δεσμευμένων εκτάσεων γύρω από αυτό, καθώς και στην απαλλαγή του Αεροδρομίου από την καταβολή των νόμιμων δημοτικών τελών και των αντισταθμιστικών οφελών προς τους όμορους δήμους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Οργανώσεων Μελών Σπάτων-Αρτέμιδος και Παιανίας-Γλυκών Νερών του ΣΥΡΙΖΑ, και συμφωνήθηκε ότι με την ευκαιρία της συζήτησης που άνοιξε αυτή την περίοδο η κυβέρνηση για την ανανέωση της σύμβασης πρέπει να επανεξεταστεί σειρά ζητημάτων όπως:

- Ο επανακαθορισμός των χρήσεων γης αλλά και η τροποποίηση των ζωνών περιορισμένης ανάπτυξης γύρω από το Αεροδρόμιο

- Η αναπροσαρμογή του δημοτικού φόρου που πληρώνει το «Ελ. Βενιζέλος» από 0,5% σε 1,5%, όπως ισχύει για όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ευρώπης, με επαναφορά όλων των νόμιμων δημοτικών τελών που έχουν καταργηθεί με νόμους

- Ο καθορισμός αντισταθμιστικών οφελών από την επιβάρυνση (ηχορύπανση, περιβαλλοντική ρύπανση κ.α.) που θα διατεθούν για την ανάπτυξη της περιοχής

- Η επαναφορά της παροχής αντισταθμιστικών οφελών από την αξιοποίηση του Αεροδρομίου του Ελληνικού, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση του Αεροδρομίου.

Τέλος επισημάνθηκε η λήψη αντίστοιχων αποφάσεων από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων αλλά και το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, ενώ αποφασίσθηκε και η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για το κοινό όπου θα κληθούν οι αρμόδιοι πολιτικοί, οι Αρχές των δήμων που εμπλέκονται, η διοίκηση του «Ελ. Βενιζέλος» και άλλοι φορείς της περιοχής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)