to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 15.09.2016

πηγή: stokokkino

Κοινωνία

10 εκ. ευρώ για τα Νοσοκομεία από την Περιφέρεια ΑΜΘ, τα 2 εκ. στην Καβάλα

Κονδύλια ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ θα δοθούν, σε πρώτη φάση, από περιφερειακό πρόγραμμα για την Υγεία στο Νοσοκομείο Καβάλας για την προμήθεια μηχανημάτων και θα ακολουθήσουν άλλα κονδύλια για ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.


Κώστας Φιλίδης -Κονδύλια ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ θα δοθούν, σε πρώτη φάση, από περιφερειακό πρόγραμμα για την Υγεία στο Νοσοκομείο Καβάλας για την προμήθεια μηχανημάτων και θα ακολουθήσουν άλλα κονδύλια για ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου. 

Αυτό γνωστοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο διοικητής του Νοσοκομείου, Τάσος Καρασαββόγλου, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή, παρουσία του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη και του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη. Η σύσκεψη αφορούσε στην ολοκλήρωση πράξεων και στον προγραμματισμό ενεργειών για την αναβάθμιση της υποδομής Υγείας, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Είχε προηγηθεί τεχνική συνάντηση με τους διοικητές των Νοσοκομείων και υπηρεσιακούς παράγοντες. Συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού και ιεράρχησης των ενεργειών, ώστε να προχωρήσουν οι προμήθειες του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κατά την σύσκεψη, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «έχουμε δεσμεύσει στο εν λόγω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τα περισσότερα χρήματα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας για την Υγεία και θα τα διαθέσουμε όλα προς το σκοπό αυτό». 

Όπως εξήγησε ο κ. Καρασαββόγλου, το Νοσοκομείο Καβάλας πήρε σχεδόν 2 εκ. ευρώ, από το σύνολο 10 εκ ευρώ (τα υπόλοιπα δόθηκαν στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Περιφέρειας), ενώ απομένει κατανομή και άλλων 13 εκ. ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Επίσης, επισήμανε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας σκέφτεται να εντάξει σε άλλο πλαίσιο την χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οπότε θα προκύψουν κι άλλα κονδύλια για το Νοσοκομείο Καβάλας.

Διερεύνηση για μηχανήματα Siemens

Ο κ. Καρασαββόγλου υποσχέθηκε, δε, να διερευνήσει τον τρόπο που έγινε η προμήθεια μηχανημάτων για το νέο Νοσοκομείο Καβάλας, διότι εκείνη την εποχή είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Siemens, και πολλά μηχανήματα είναι αυτής της εταιρείας.

Διαβεβαίωση για Εμμανουηλίδη

Τέλος, ο διοικητής επιβεβαίωσε ότι η υγεία του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, είναι καλή, ύστερα από μικρή περιπέτεια και νοσηλεία του στο Νοσοκομείο. Δήλωσε ότι καταφάνηκε η ετοιμότητα τόσο του Κέντρου Υγείας Πρίνου όσο και του Νοσοκομείου, στην αντιμετώπιση των, ευτυχώς λίγων και μη σοβαρών, περιστατικών τραυματισμών από τις πυρκαγιές της Θάσου. 

H συνέντευξη του Τάσου Καρασαββόγλου στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)