to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 12.09.2016

Οικονομία

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με Μπουτάρη

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπουτάρη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΟΔ, να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει να συμβάλλει στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τις επενδύσεις στο Δήμο για την επόμενη περίοδο, με ορίζοντα το 2030. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει παραδειγματικά και για άλλους δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν σε αυτή τη λογική του προγραμματισμού και του σχεδιασμού σε βάθος χρόνου έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν επενδύσεις που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στις πόλεις.»

Όσον αφορά το θέμα του δανεισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ο κ. Χαρίτσης τόνισε: «Το Υπουργείο Οικονομίας έχει πολύ στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε μια σειρά έργων του ΕΣΠΑ αλλά και έργων υποδομών για τα οποία έχουν προχωρήσει οι σχετικές συμφωνίες. Βεβαίως, κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και ξεχωριστά. Μετά από μια ουσιαστική διαδικασία συνεργασίας και διαβούλευσης είναι πλέον δουλειά του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβει τις αποφάσεις του. Το Υπουργείο θα τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που εμπεριέχονται σε τέτοιου τύπου συμφωνίες, αλλά είναι σημαντικό και για το Δημοτικό Συμβούλιο και για την τοπική κοινωνία να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο τέτοιου είδους συμφωνιών έτσι ώστε ναι είναι όσο το δυνατόν πιο επωφελείς.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)