to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 12.09.2016

Διεθνή

Σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στη Γερμανία

Ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας στη Γερμανία ανέρχεται σε ποσοστό 14,7%. Μεταξύ των ετών 2011 και 2015 αυξήθηκε μάλιστα σε 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια. Προστέθηκαν, δηλαδή, σε απόλυτους αριθμούς 52.000 παιδιά και έτσι τα φτωχά παιδιά ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 2 εκατομμύρια, όπως προκύπτει από έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann, η οποία αναδημοσιεύτεαι σήμερα από τον γερμανικό τύπο.


Αναλυτικότερα, στα δυτικά κρατίδια η παιδική φτώχια αυξήθηκε από το 2011 από 12,4% σε 13,3% το 2015. Στα ανατολικά έπεσε μεν από 24% σε 21,6%, αλλά παραμένει υψηλότερη από τα δυτικά. Η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 32,2% του συνόλου των παιδιών στο Βερολίνο, σε 31,6% στη Βρέμη, 23,8% στη Σαξωνία-Ανχαλτ, ενώ στα νότια -και πλούσια- κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Βαυαρία σε 8,0% και 6,8% αντίστοιχα, Το θλιβερό ρεκόρ κατέχει η πόλη της βόρειας Γερμανίας Μπρέμερχαφεν, όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο! Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 2011 στη Βρέμη (συν 2,8%), η οποία ακολουθείται από το κρατίδιο Zάαρλαντ (συν 2,6%) και τη Βόρεια-Ρηνανία-Βεστφαλία (συν 1,6%).

 

«Οσο περισσότερο τα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχιας, τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες. Συγκρινόμενα με παιδιά τα οποία ζουν σε οικογένειες με κανονικό εισόδημα,τα φτωχά παιδιά είναι συχνότερα απομονωμένα κοινωνικά και απειλείται η υγεία τους. Η παιδική φτώχια εμποδίζει τις ευκαιρίες για μιαν ολόκληρη ζωή», συμπεραίνει η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann. Γι αυτό, ο επικεφαλής του Γιόργκ Ντρέγκερ ζητά «μεταρρύθμιση της βασικής ασφάλειας για τα παιδιά, η στήριξη των οποίων θα πρέπει να επανεξεταστεί πλήρως και να προσανατολιστεί στις πραγματικές ανάγκες τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί δραστικά η παιδική φτώχεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)