to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 12.09.2016

Πολιτική

Φ. Βάκη: Αριστεία είναι να υπάρχει δάσκαλος και στο πιο απομακρυσμένο χωριό (βίντεο)

«Αριστεία για εμάς είναι όταν πηγαίνει νηπιαγωγός, δάσκαλος και καθηγητής, και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, όταν ξανανοίγουν 7.000 βιβλιοθήκες, όταν τα σχολεία ξεκινούν κανονικά χωρίς κενά και όταν τα βιβλία φτάνουν στην ώρα τους»


Στη «βασική διαφορά της κυβέρνησης» από τη ΝΔ, αναφέρθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ-1 τη Δευτέρα (12/9):

«Μήπως θα κόψετε και το ρεύμα στις οικογένειες που εμείς το δώσαμε, μαζί με τα λεφτά που θα επιστρέψετε στους καναλάρχες;» σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών «θα πάνε σε 60.000 σχολικά γεύματα, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε 4.000 επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό». Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εκπληρώνεται βήμα-βήμα, επισήμανε,  αναφερόμενη μεταξύ άλλων στη δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2,5 εκατομμύρια πολίτες, καθώς και στο άνοιγμα νοσοκομείων και σχολείων.

Με αφορμή το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα, η Φ. Βάκη υπογράμμισε πως «αριστεία για εμάς είναι όταν πηγαίνει νηπιαγωγός, δάσκαλος και καθηγητής, και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, όταν ξανανοίγουν 7.000 βιβλιοθήκες, όταν τα σχολεία ξεκινούν κανονικά χωρίς κενά και όταν τα βιβλία φτάνουν στην ώρα τους». Όπως σημείωσε, επί των ημερών των υποστηρικτών της «αριστείας» πριν από δύο χρόνια, τα βιβλία έφτασαν μήνα Δεκέμβριο στα σχολεία σε μορφή φωτοτυπίας. «Ας μην έχουμε επιλεκτική μνήμη», συμπλήρωσε.   

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμη στη διάσκεψη των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ως μία σημαντική πολιτική στιγμή που αναβαθμίζει τη χώρα. Στον απόηχο της διάσκεψης, εξέφρασε την προσδοκία ότι θα αποτελέσει έναυσμα δημιουργίας μιας ομάδας κρούσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Η επίλυση του ελληνικού προβλήματος είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, τόνισε η Φ. Βάκη, προσθέτοντας ότι «η διάσκεψη έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει» και ότι, όπως διαμορφώνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη ομάδες, είναι καιρός και για τις χώρες του νότου να πράξουν το ίδιο.

Η διάσκεψη «υποβαθμίστηκε από κάποια ΜΜΕ και από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα ταυτίστηκε και με το δηκτικό σχόλιο του αρχιερέα της λιτότητας, του κ. Σόιμπλε, ότι «όταν συνεδριάζουν πολλοί σοσιαλιστές ηγέτες δεν βγαίνει κάτι σημαντικό"», επισήμανε.   

Τέλος, η κ. Βάκη αναφερόμενη στα μηνύματα του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, επισήμανε πως είναι περίοδος μετάβασης του κέντρου βάρους στην ανάπτυξη: «Nα κοιτάξουμε πώς θα γίνει η παραγωγική ανασυγκρότηση και η δίκαιη ανάπτυξη. Δίνουμε έμφαση στον επιθετικό προσδιορισμό "δίκαιη" διότι ανάπτυξη δεν σημαίνει μια ανάπτυξη αποικιοκρατικού τύπου που έρχεται ο μεγάλος επενδυτής και δίνει στους ιθαγενείς χάνδρες και καθρεφτάκια. Σημαίνει ανάπτυξη επ' ωφελεία της τοπικής οικονομίας και της εργασίας, σημαίνει δημιουργία θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας, και για αυτό εξαγγέλθηκαν σημαντικά μέτρα και από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκη, θα δοθούν 11,5 δισ. ευρώ στην οικονομία μέχρι τα Χριστούγεννα».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)