to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 09.09.2016

Πολιτική

Το πρόγραμμα του υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση στη ΔΕΘ

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης θα συμμετέχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από το Σάββατο 10 έως τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός θα συμμετέχει με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Διοίκηση της ΔΕΘ το Σάββατο το πρωί στις 10:00 και θα παραστεί τόσο στην ομιλία του Πρωθυπουργού με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο το βράδυ στις 20:00 όσο και στη συνέντευξη Τύπου, την οποία θα παραχωρήσει ο Πρωθυπουργός την Κυριακή το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Χαρίτσης θα είοναι κεντρικός ομιλητής το Σάββατο 16:00 σε εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ 2014-2020» (επισυνάπτεται η πρόσκληση).

Επίσης, ο Υφυπουργός θα συμμετέχει στη συνεδρία ερωτοαπαντήσεων η οποία θα ακολουθήσει την ομιλία του Υπουργού Οικονομίας, κ. Σταθάκη σε εκδήλωση του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου την Κυριακή στις 20:00. Στο διήμερο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός θα συναντηθεί και με φορείς της αυτοδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδας και θα περιηγηθεί στα περίπτερα της Έκθεσης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης ( 10-18 Σεπτεμβρίου 2016), οι επισκέπτες αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό για τις δράσεις και τις νέες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ 2014-20, καθώς και να ενημερωθούν λεπτομερώς για το σύνολο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, με στόχο την τόνωση των επενδύσεων και της πραγματικής απασχόλησης στο πλαίσιο του νέου σχεδίου της κυβέρνησης για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας θα βρίσκονται στο stand του ΕΣΠΑ στο Περίπτερο 3 του Υπουργείου, όπου θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των συναντήσεων του Υφυπουργού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

10:00 - Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ - από κοινού συνάντηση με Πρωθυπουργό και κυβερνητικό επιτελείο

11:30 - Παρουσία στο Περίπτερο 3 του Υπουργείου Οικονομίας ( stand EΣΠΑ και ΕΠΑΝΕΚ)

14:00 - Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», αίθουσα «Αλέξανδρος»

16:00 - Εκδήλωση «Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ 2014-2020» με κεντρικούς ομιλητές τον Υφυπουργό Οικονομίας, κ. Αλέξη Χαρίτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κώστα Φωτάκη, στο Περίπτερο 15 της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας

20:00 - Εγκαίνια ΔΕΘ –παρουσία στην Ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

10:30 - Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, στο Δημαρχείο Περαίας

13:00 - Παρουσία στη Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

20:00 - Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στο Ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς»

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

14:00 - Συνάντηση με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)