to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 01.09.2016

Διεθνή

ΗΠΑ: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε ο Ρουμάνος χάκερ που αποκάλυψε τα e-mail της Κλίντον

Η αμερικανική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 4 ετών και 4 μηνών τον Ρουμάνο χάκερ "Γκούσιφερ" ο οποίος είχε δώσει στη δημοσιότητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών πολιτικών και προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου, όπως του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και μελών της οικογένειας Μπους.


Ο Μαρσέλ Λέχελ Λάζαρ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, καταδικάστηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάντρια, στην πολιτεία της Βιρτζίνια. Είχε δηλώσει ένοχος τον περασμένο Μάιο για τις κατηγορίες που του αποδίδονταν, αφού εκδόθηκε προηγουμένως στις ΗΠΑ από το Βουκουρέστι, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 7 ετών για παλαιότερες δικτυοπαραβιάσεις.

Ο 44χρονος Λάζαρ προκάλεσε αίσθηση όταν καυχήθηκε πως είχε υποκλέψει μηνύματα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον, η οποία έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις επειδή χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό σέρβερ για την αλληλογραφία της αντί για τον επίσημο, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η παραβίαση του ταχυδρομείου της Κλίντον διαψεύστηκε από τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), ωστόσο αποδείχτηκε ότι ο "Γκούσιφερ" είχε καταφέρει να κλέψει τα μηνύματα ενός συνεργάτη της πρώην υπουργού, του Σίντνεϊ Μπλούμενταλ.

Μεταξύ άλλων, ο Λάζαρ είχε υποκλέψει φωτογραφίες που είχε στείλει ο Τζορτζ Ου. Μπους στην αδελφή του, στις οποίες απεικονίζονταν πίνακες που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος – ο ένας ήταν μια αυτοπροσωπογραφία του ενώ έκανε μπάνιο.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Λάζαρ θα σταλεί πίσω στη Ρουμανία για να εκτίσει εκεί την ποινή που του έχουν επιβάλει τα ρουμανικά δικαστήρια. Κατόπιν θα εκδοθεί και πάλι στις ΗΠΑ για να εκτίσει την ποινή των 52 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε σήμερα.

Στη Ρουμανία ο "Γκούσιφερ" είχε εισβάλει στους προσωπικούς λογαριασμούς πολλών πολιτικών και στελεχών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών (SRI).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)