to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:38 | 25.08.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 25/8)

Στο επίκεντρο ο ισχυρός σεισμός στην Ιταλία, η υποδοχή των ολυμπιονικών, το δυστύχημα της Αίγινας, ο ΕΝΦΙΑ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. ταυτίζεται μονότονα με το καθεστώς ανομίας το οποίο η ίδια έχτισε

«Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός επικρατείας. (αναλυτικά)



Δ. Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδος και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο

Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, τονίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. (αναλυτικά)


 

Υπ. Υγείας: Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Υγείας, ευρεία σύσκεψη για τις αυξημένες απαιτήσεις σε αίμα που παρατηρούνται αυτή την περίοδο λόγω της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών- όπως κάθε καλοκαίρι- σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη κρουσμάτων ελονοσίας. Συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). (αναλυτικά)


 

Χρ. Βερναρδάκης: Με τον διορισμό των αδιόριστων επιτυχόντων, μέσω ΑΣΕΠ, αποκαταστήσαμε μια μεγάλη αδικία

«Ήταν ηθική υποχρέωση της πολιτείας να αποκαταστήσει τους ανθρώπους που είχαν πετύχει μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο το 1998 και μέχρι σήμερα παρέμεναν αδιόριστοι» τονίζει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, προσθέτοντας ότι «επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες αδικίες που έγιναν ιστορικά στην Ελλάδα». (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Προτεραιότητα του ΕΣΠΑ η ενίσχυση των νέων επιστημόνων

Τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ήδη ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων αφορούν μεταξύ άλλων και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον κλάδο τον οποίο έχουν σπουδάσει, επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)


 

Φ. Γκράντι: Προτεραιότητες η προετοιμασία για το χειμώνα, η ασφάλεια των προσφύγων, η μετεγκατάσταση και η αποσυμφόρηση των νησιών

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι διατύπωσε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό, τις οργανώσεις και όσους εργάζονται στο Προσφυγικό για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων. «Συνάντησα περισσότερη αλληλεγγύη, παρά εχθρότητα», ανέφερε ο κ. Γκράντι και συνεχάρη την κυβέρνηση που, όπως είπε, προσπαθεί να διατηρήσει αυτό το κλίμα. (αναλυτικά)


 

Με την επίτευξη συμφωνίας ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση για τον ΟΑΣΘ

Με επίτευξη συμφωνίας που αποκαθιστά τη δημόσια υπηρεσία μεταφοράς στην συμπρωτεύουσα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, εκπροσώπων της διοίκησης του Οργανισμού παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη, Πρόνοιας Δ. Καρέλλα και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θ. Πέρκα. (αναλυτικά)


 

«Πράσινο φως» από Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς στο σχέδιο Σκλαβενίτη για Μαρινόπουλο - Διέξοδος για εργαζόμενους και προμηθευτές

Το "πράσινο φως" της Alpha Bank και της Πειραιώς προοιωνίζεται την τελική έγκριση του σχεδίου διάσωσης - εξαγοράς που έχει υποβάλει ο Σκλαβενίτης σε τράπεζες και κυβέρνηση. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για μεταβολή στα τιμολόγια του αρδευτικού νερού

Δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση για μεταβολή των τιμολογίων του αρδευτικού νερού, διαβεβαιώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «νέα χαράτσια» και για αυξήσεις. (αναλυτικά)


 

Την πρόσληψη 9.100 αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ανακοίνωσε ο Ν. Φίλης

Τη διαβεβαίωση ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ότι δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης των πτυχίων τους, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων τους κατά τη δίωρη συνάντησή τους. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 9,1% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατεγράφη τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ

Αύξηση κατά 9,1% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατεγράφη τον Ιούλιο και 6,4% το επτάμηνο του 2016, σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο Αυγούστου 2016 του SETE Intelligence για τον ελληνικό τουρισμό. (αναλυτικά)



Περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά τα voucher για παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με το υπ. Οικονομίας

Περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος τα παιδιά που έλαβαν «voucher» για παιδικούς σταθμούς, ενώ υψηλότερος είναι και ο προϋπολογισμός που καλύφθηκε κατά μεγάλο μέρος από εθνικούς πόρους. (αναλυτικά)



Τα κανάλια δεν έχουν χιούμορ, η Ν.Δ. όμως έχει!

Εύγε! Στη Ν.Δ. έμαθαν πως πριν από 2 χρόνια κυβερνούσαν και καταθέτουν νέα ερώτηση στον Δρίτσα

Με την ερώτηση που κατέθεσαν 33 βουλευτές της Ν.Δ., πριν από λίγες ημέρες για το φονικό περιστατικό με το ταχύπλοο στην Αίγινα, ρωτούσαν τον Θοδωρή Δρίτσα γιατί προ διετίας (επί κυβέρνησης Σαμαρά) ανανεώθηκε η άδεια που κατείχε ο 77χρονος του ταχύπλοου, παρά το γεγονός ότι “είχε σοβαρά προβλήματα υγείας”. Αφού βούιξε το σύμπαν και η διακωμώδηση πήρε διαστάσεις, είπαν να επανορθώσουν και καταθέτουν νέα ερώτηση στον υπουργό Ναυτιλίας, τον νυν, όχι τον πρώην, κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος φαίνεται τους πληροφόρησε ότι ήταν αυτός ο υπουργός Ναυτιλίας τω καιρώ εκείνω... (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)