to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 08.08.2016

Πολιτισμός

Αύγουστος τέχνης στη Σαντορίνη

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα θέσουν σε λειτουργία όλο τον Αύγουστο το Εργοστάσιο Τεχνών της Σαντορίνης, με μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο, κινηματογράφο και πρόγραμμα αφιερωμένο ειδικά στα παιδιά


Το Εργοστάσιο Τεχνών, άλλως Santorini Arts Factory, που ιδρύθηκε το 2014, για να προωθήσει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μέσω δράσεων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών, ξεκινά το αυγουστιάτικο πρόγραμμά του από την Τρίτη 9 Αυγούστου και θα διαρκέσει όλο τον μήνα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις όπως θέατρο βασισμένο στις τεχνικές αφήγησης του αμερικανικού βωβού κινηματογράφου, θέατρο για παιδιά, η εκπληκτική «Σταματία το Γένος Αργυροπούλου» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η «Απολογία του Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, ο Βασίλης Παπαβασιλείου και το Θέατρο Τέχνης, αλλά και συναυλίες, όπου μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν ο Σωκράτης Μάλαμας, οι Jazz Matazz και ο Ψαραντώνης.

Το πρόγραμμα

Τρίτη 9/8: η ομάδα Art Vouvaeau, συνοδεία ζωντανής μουσικής παρουσιάζει τη βουβή κωμωδία «Τα Δεκανίκια ή Πώς Ξέμαθα να Περπατώ», βασισμένη στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι.

Τετάρτη 10/8:  «Ο Κύριος Κιχ και το Μυστικό Κουτί των Ήχων», από την Ομάδα Κοπέρνικος, μαθαίνουν στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα μουσικά ηχοχρώματα, ωθώντας τα να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο.

Πέμπτη 11/8: «Σταματία το Γένος Αργυροπούλου», από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, με την Ελένη Ουζουνίδου στον συγκλονιστικό μονόλογο που διατρέχει την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Τρίτη 16/8: «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη». Η παράσταση του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη, που καθήλωσε χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μοναδική βιωματική εμπειρία της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού. Στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Πέμπτη 18/8: Οι Optima, το Μουσικό Σύνολο του Βαγγέλη Τρίγκα σε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της λαϊκής μας μουσικής με συνδυασμό του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων.

Παρασκευή 19/8: Ο Βασίλης Παπαβασιλείου έρχεται στις Σαντορίνη με την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Σιχτίρ Ευρώ, Μπουντρούμ Δραχμή…» Θα κάνει μαζί μας, ως Φωκίων Καπνίδης, το ταξίδι ανάμεσα στις Συμπληγάδες των μνημονίων και στα «Ναι» και «Όχι» των δημοψηφισμάτων.

Κυριακή 21/8: Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους Lunatics, μια Tribute Pink Floyd μπάντα, με οχτώ μουσικούς επί σκηνής, σε μια διαφορετική οπτικοακουστική βραδιά.

Τετάρτη 24/8: Άρωμα Κρήτης, με τον Ψαραντώνη να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.

Σάββατο 27/8: Jazz Matazz, με ήχους που κινούνται από παραδοσιακά αμερικανικά και γαλλικά swing ακούσματα, μέχρι δυναμικά μπλουζ, πάντα κεφάτα δυνατά και ανυποχώρητα! Μαζί τους ζευγάρια χορευτών swing που θα παρασύρουν όλους σε ένα ξέφρενο πάρτι!

Τρίτη 29/8: Ο Σωκράτης Μάλαμας θα κλείσει τις εκδηλώσεις, με μουσικές και τραγούδια, ένταση, πάθος και χαρά, παρέα με τους φίλους του και την ατμόσφαιρα που εκείνοι ξέρουν να φτιάχνουν.

• Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο παλιό εργοστάσιο τομάτας στη Βλυχάδα, το οποίο πλέον λειτουργεί ως Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)