to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 01.08.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 1/8)

Στο επίκεντρο η πυρκαγιά στην Εύβοια, οι επιθέσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βουλγαρία, οι απειλές των τζιχαντιστών, η κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία, οι εξελίξεις στην Τουρκία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

 


Κουβέντα για την «ταμπακιέρα» από το ΠΑΣΟΚ - Έκθετος ο Λοβέρδος για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Η Χαριλάου Τρικούπη, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, έδωσε στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και του βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στην οποία διατυπώνεται μεν η αντίθεση στο σχέδιο νόμου του υπ. Παιδείας, ωστόσο, δεν δίδεται καμία απάντηση για την ταμπακιέρα - «Δικαίωση» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση η ΟΙΕΛΕ, η οποία κατήγγειλε με χθεσινό Δελτίο Τύπου ότι η θέση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετική από αυτήν που προκύπτει από την ανακοίνωση της Πέμπτης - Το σχόλιο, νωρίτερα, της Όλγας Γεροβασίλη για τα σοβαρά ερωτήματα που εγείρει η στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία. (αναλυτικά)


 

Ν. Φίλης: Τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή

Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα είναι ο «αγιασμός της Βουλής», ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση», ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως για τα θέματα της Παιδείας. (αναλυτικά)


 

Το μήνυμα Πολάκη για το νοσοκομείο Τρικάλων: Η κυβερνητική πολιτική για την υγεία θα εφαρμοστεί

«Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη του ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Μεθόδους μαφίας χρησιμοποιεί ο ιδιώτης εργολάβος που είχε αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου στα Τρίκαλα καθώς αρνείται να αποχωρήσει από το νοσοκομείο και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Διοίκησης να υπογράψει ατομικές συμβάσεις στους 40 εργαζόμενους της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας, όπως καταγγέλλει στην εκπομπή «Ορθά Κοφτά» ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, Δημήτρης Παρθένης. (αναλυτικά)


 

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα κατέθεσε ο επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του στην Korea Herald. (αναλυτικά)


 



Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση προ-καταγραφής προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα

Η Υπηρεσία Ασύλου ανακοινώνει ότι η επιχείρηση για την προ-καταγραφή αιτημάτων διεθνούς προστασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέσω των ειδικών κέντρων προ-καταγραφής που είχαν τεθεί σε λειτουργία προσωρινά γι’ αυτό το σκοπό, έχει τελειώσει.

Όσοι δεν κατάφεραν να προ-καταγραφούν ακόμα και επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου, μπορούν να το κάνουν μέσω Skype - Όσοι έχουν ήδη προ-καταγραφεί, θα λάβουν σύντομα sms με την ημερομηνία και το μέρος του επόμενου ραντεβού τους με την Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν το αίτημά τους, μεταξύ άλλων και για οικογενειακή επανένωση ή μετεγκατάσταση. (αναλυτικά)


 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για δωρεάν φάρμακα από σήμερα 1η Αυγούστου

Δωρεάν φάρμακα από όλα τα φαρμακεία με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπών μπορούν να έχουν από την 1η Αυγούστου, ανασφάλιστοι δικαιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται σε 2.000.000. (αναλυτικά)

 
 


 

Κατηγορώ της ΕΤΙΤΑ για το ρόλο του διευθυντή ειδήσεων του MEGA, Μανώλη Καψή

Σκληρή ανακοίνωση για τον διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Μανώλη Καψή, επιφύλαξε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), με αφορμή την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Απέναντι στις αιτιάσεις του κ. Καψή περί κυβερνητικής στόχευσης να κλείσει το MEGA και να μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στον δρόμο, η ΕΤΙΤΑ απευθύνει σειρά ερωτημάτων στον δημοσιογράφο, εγκαλώντας τον ότι «ανέλαβε την εκπροσώπηση τύπου των μετόχων του καναλιού». (αναλυτικά)


 

Γ. Βασιλειάδης: Ασυλία τέλος, θα διεκδικήσουμε αποζημίωση από τη UBS αν αποδειχθεί ότι προέτρεπε πελάτες της να φοροδιαφύγουν

«Θα διεκδικήσουμε αποζημίωση από τη UBS αν αποδειχθεί ότι προέτρεπε πελάτες της να φοροδιαφύγουν», δηλώνει στη HuffPost Greece ο ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι «Η μόνη εντολή που έχει δοθεί είναι «όλα στο φως», η ασυλία τελείωσε για όλους». (αναλυτικά)


 

"Προτεραιότητά μας η αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών" λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ

«Αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι πως οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποτελούν ένα κοινωνικό δημόσιο αγαθό. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν δημόσιες για να μπορούν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου να μετακινούνται με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και με δρομολόγια που θα διακρίνονται για τη συνέπειά τους» δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. (αναλυτικά)


 

Στην κυκλοφορία την Παρασκευή τα πρώτα 20 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού

Τα πρώτα 20 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού, από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι το Κιάτο, θα δοθούν στην κυκλοφορία την Παρασκευή. (αναλυτικά)


 

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 150 ατόμων στην ΕΥΑΘ Α.Ε.

Με σύμβαση αορίστου χρόνου και με τη δαπάνη απασχόλησής τους να επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της Εταιρείας Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, θα απασχολούνται τα 150 άτομα που θα προσληφθούν στη βορειελλαδική εταιρεία, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και σε συνέχεια του ...σήματος που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. (αναλυτικά)


 

Τ. Μηταφίδης: Το τρίπτυχο της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ

Για το πόρισμα της Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την κριτική που ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς και για σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, μίλησε «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. (αναλυτικά)


 

Σε εφαρμογή του μέτρου του κλεισίματος των καταστημάτων για λόγους φοροδιαφυγής προχωρά το υπουργείο Οικονομικών

Την απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες στην περίπτωση που εντοπιστούν να μην εκδίδουν αποδείξεις, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΓΓΔΕ. (αναλυτικά)



Τις φυλακές Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο Αριστείδης Μπαλτάς

Το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια εξυχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας έστειλαν σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς και ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, επισκέφθηκαν τις αγροτικές φυλακές Χανίων καθώς και το γενικό κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1». (αναλυτικά)


 

Εκπαιδεύοντας προσφυγόπουλα στο Μεταξουργείο

Παιδικά γέλια και φωνές μάς καλωσορίζουν στρίβοντας στη γωνία Φαβιέρου και Ακομινάτου, στο Μεταξουργείο. Οι γνώριμοι ήχοι του σχολείου ζωντανεύουν μέσα στο καλοκαίρι, ταράσσοντας τη ραστώνη στην οποία έχει αφεθεί η γειτονιά του κέντρου. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)