to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 26.07.2016

left.gr

Πολιτική

Η καταστροφολογούσα ορχήστρα της Ν.Δ. (... τι πάμε και θυμόμαστε)

Ενώ στη Βουλή συζητήθηκε και απορρίφθηκε η αποπροσανατολιστική πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων», αξίζει να θυμηθούμε ποιοι κινδυνολογούσαν ασύστολα για τα capital controls και την καταστροφή που θα έφερνε στη χώρα η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι έκαναν παραλληλισμούς με την Κύπρο, ποιοι καλούσαν τον κόσμο να πάρει τα λεφτά τους από τις τράπεζες.


Ήταν Ιούνιος του 2015 όταν ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ζητεί εξεταστική στη Βουλή, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, κινδυνολογούσε και εξέφραζε την άποψη ότι ένα OXI στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε στη δραχμή, γεγονός που ισχυριζόταν ότι γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας.

Προσπάθησε μάλιστα να ενισχύσει την κινδυνολογία δείχνοντας στον τηλεοπτικό φακό χαρτονομίσματα της Ζιμπάμπουε και... τερματίζοντας τον λαϊκισμό!



 

Ήταν Μάιος του 2015 όταν η τρομολαγνική παραφιλολογία της κυρίας Μπακογιάννη περί capital controls στις συναλλαγές χτυπούσε κόκκινο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προανήγγελλε δημοσίως τραπεζικό κραχ, επικαλούμενη μάλιστα το παράδειγμα της Κύπρου!



Ήταν Σεπτέμβριος του 2014, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης προέτρεπε να πάρει ο κόσμος τα λεφτά του από τις τράπεζες από την πρωινή ζώνη του Mega.

Ο τότε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., που ζητεί εξεταστική στη Βουλή, προέτρεπε σε άδειασμα των τραπεζών από χρήματα, καλώντας ακόμα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής να αποσύρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταστροφολογώντας και απειλώντας με κατάρρευση των τραπεζών.


 

Πριν από τις εκλογές του Ιανουρίου 2015, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, είχε «προβλέψει» τα capital controls, συνεπής με την ακραία καταστροφολογία των συστημικών κομμάτων. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)