to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:53 | 16.06.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια σήμερα

Η συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε" και πάλι στις οθόνες, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης στις... άλλες ειδήσεις -με δόσεις τρομολαγνικών σχολίων για νέα μέτρα- και το τραγικό γεγονός του θανάτου της βρετανίδας βουλεύτρια μονοπώλησαν σήμερα τα δελτία.


Πάντα, όμως, υπάρχουν και οι ειδήσεις που δεν... βλέπουν τα κανάλια.

Δεν είδαν τα κανάλια την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το απαράδεκτο δημοσίευμα των "Νέων"

Τα "Νέα", στην προσπάθειά τους χτες να δημιουργήσουν κλίμα, ενόψει της διαδήλωσης των "Παραιτηθείτε", δημοσίευσαν επιλεκτικά "μπαγιάτικη" δημοσκόπηση της ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του: Η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων. Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των «φίλων» και  «συμμάχων». (αναλυτικά)



 

Π. Πολάκης: Παρακρατικός μηχανισμός για προσλήψεις ημετέρων το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το θέμα προβλήθηκε με έμφαση μόνο στις λεκτικές αντιπαραθέσεις.
Υπάρχει, όμως, κι η ουσία. Παρακρατικό μηχανισμό που διόριζε ημετέρους και μοίραζε εκατομμύρια σε διαφημίσεις χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντώντας στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη. (αναλυτικά)



 

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,267 δισ. ευρώ το Μάιο στον προϋπολογισμό

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,267 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος 2016, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,506 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 820 εκατ. ευρώ.  Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία στο πεντάμηνο το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 828 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,399 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και έναντι στόχου για το 2016 ελλείμματος 3,880 δισ. ευρώ.

Αλλά είπαμε, πάνε οι εποχές που για το πρωτογενές πλεόνασμα βαρούσαν τα κανόνια του Λυκαβηττού και των ΜΜΕ.


 


Αποτελέσματα και προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγων

Η Επιστημονική Επιτροπή για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγων συστήθηκε με εντολή του Υπουργού Παιδείας (ΓΓ1/47070 της 18/3/2016).

Αντικείμενο του έργου της ήταν:

1. Να καταγράψει τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας, να εντοπίσει δράσεις που ήδη έχουν δοκιμαστεί στο πεδίο και να αποφασίσει ποιες μπορούν   εφαρμοστούν κατά το διάστημα του καλοκαιριού σε πρώτη φάση πιλοτικά σε κάποιους καταυλισμούς και μετά, σταδιακά, στο σύνολό τους,

2. Να αναλάβει την οργάνωση και την εποπτεία των δράσεων αυτών,

3. Να διαμορφώσει προτάσεις για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και για την ένταξή τους στις δομές του εκπαιδευτικού συστήματος κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017.

(αναλυτικά)


 

36 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας»

Εκδόθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, μέσω της οποίας εγκρίνεται η πρόσληψη 36 ατόμων, επικουρικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών, στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», για τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΗΝ) «Νίκος Κούρκουλος». (αναλυτικά)




Και ένα ρεπορτάζ που ποτέ δεν θα κάνουν τα κανάλια της... ανάπτυξης

Το σχέδιο των εργαζομένων στην ΕΝ ΚΛΩ που έχει βάλει λουκέτο με ευθύνη του τότε ιδιοκτήτη της αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι απόλυτα βιώσιμο και επιχειρησιακά σωστό, τόνισε στο Κόκκινο και στην Τζούλυ Τσίγκα, ο Γιάννης Μουσουλίδης, τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της κλωστοϋφαντουργίας την περίοδο 2010 – 2011 όταν επιχειρήθηκε η διάσωση της εταιρίας μαζί με τους εργαζόμενους.

«Το σχέδιο που καταθέσαμε από τον Μάιο του 2015 αξιολογήθηκε από την Επιτροπή Διαχείρισης Έργου που συγκρότησε η κυβέρνηση, ως απολύτως βιώσιμο» σημειώνει ο κ. Μουσουλίδης. Εξηγεί ότι στις 30 Ιουνίου λήγει η παύση των πλειστηριασμών της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ ΚΛΩ, άρα είναι πολύ κρίσιμο να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της επαναλειτουργίας, με βάση το αξιολογημένο σχέδιο των εργαζομένων.

Υπογραμμίζει ότι όπως και στο παρελθόν, μέχρι και σήμερα, οργανωμένα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας προσπαθούν να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ, μέσω της Ε.Ε., τη στιγμή που το αξιολογημένο σχέδιο καλύπτει στο 100% τις απαιτήσεις της Ευρωπαικής Ενωσης, σε ό,τι αφορά την ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων που δόθηκαν στην εταιρία το 2007 (διοίκηση Λαναρά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)