to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:47 | 15.06.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια

Σήμερα τα κανάλια ασχολήθηκαν με τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», με την αντιπαράθεση στη Βουλή για τον αναπτυξιακό και... στη συνέχεια πέρασαν σε εξωτερικές ειδήσεις. Όμως...


Υπάρχουν και κάποιες ειδήσεις που ποτέ δεν μας δείχνουν τα κανάλια. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές σημερινές ειδήσεις.

  •  

    Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα παραμένει θετικό και το πρώτο πεντάμηνο του έτους παρουσιάζει ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις:

«Η ανεργία παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και η κατάσταση δεν δικαιολογεί κανενός είδους πανηγυρισμό. Ωστόσο η αγορά εργασίας δείχνει ήδη σημαντικά σημεία ανάκαμψης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2016 όχι απλώς είναι θετικό, αλλά αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα», αναφέρει το υπ. Εργασίας. (αναλυτικά)


 

  • Διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου οι σπουδαστές στα ΙΕΚ

Μέχρι σήμερα οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές στα ΙΕΚ χάνουν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια φοίτησής τους, οι επιδοτούμενοι άνεργοι σταματούν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας με ταυτόχρονη διακοπή της κάρτας ανεργίας, η κάρτα ανεργίας διακόπτεται και στους μη επιδοτούμενους ανέργους, με αποτέλεσμα να μηδενίζεται η προηγούμενη περίοδος ανεργίας. Οι εργαζόμενοι σπουδαστές, σε περίπτωση που διακοπεί η εργασιακή τους σχέση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και δικαιούνται επίδομα ανεργίας, αυτό δεν τους καταβάλλεται.

Με την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ πλέον θα ισχύουν τα εξής:

* Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους κι εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας.

* Οι εργαζόμενοι σπουδαστές, των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους, δικαιούνται τακτική επιδότηση ανεργίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή, διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου μέχρι τη λήξη της επιδότησης.

* Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, προς το παρόν, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στο χρόνο ανεργίας. Θα διερευνηθεί η ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης του θέματος των μη επιδοτούμενων ανέργων σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επιπλέον, για τους επιδοτούμενους ανέργους που παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι ο χρόνος κατάρτισης λογίζεται ως χρόνος ανεργίας.


 

  • Εισαγγελική έρευνα-«βόμβα» για τα δάνεια που έγιναν εμβάσματα στο εξωτερικό

Η έρευνα έχει θέσει στο στόχαστρο δάνεια που δόθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τα 43 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο τότε βουλευτής και νυν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Κουρουμπλής. (αναλυτικά)


 

  • Εγκύκλιος για την απασχόληση μεταναστών στον αγροτικό τομέα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράφηκε και αποστέλλεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Περιφέρειες της χώρας εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του άρθρου 58 ν. 4384/2016, που αφορούν στην απασχόληση μεταναστών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)