to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνεχίζει το μικροπολιτικό παιχνίδι του φόβου με το «No Border Camp» η Νέα Δημοκρατία

Δημόσια «κόντρα» μέσω ανακοινώσεων, μετά τη συνάντηση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, αναφορικά με την πραγματοποίηση του No Border Camp 2016 εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνεχίζονται κανονικά οι δράσεις του No Border για το προσφυγικό στη Β. Ελλάδα.


Συνεχίζεται η δημιουργία κλίματος έντασης και φόβου από τη Νέα Δημοκρατία καθώς και από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, για την παρουσία του «No Border Camp 2016» εντός του ΑΠΘ, το οποίο  ξεκίνησε τις εργασίες του την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Ιουλίου.
 
Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, συμμετείχαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Γεωργαντάς και Γιώργος Βαγιωνάς.
 
Όπως έγραψε ο Θ. Καράογλου, στο Facebook, αναφορικά με τη συνάντηση:
 
«Πριν από λίγο, μαζί με τους συναδέλφους Σταύρο Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα, Γιώργο Γεωργαντά και Γιώργο Βαγιωνά, επισκεφθήκαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ζητήσαμε να παρέμβει δυναμικά, προκειμένου να "πέσουν" άμεσα τίτλοι τέλους στην ανομία που έχει μετατρέψει την πανεπιστημιούπολη του Α.Π.Θ. σε... κάμπινγκ για τους "αλληλέγγυους" του "No Border Camp".
 
Η ανεξέλεγκτη δράση τους οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τόσο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όσο και το κέντρο της πόλης μας, ενώ οι εικόνες που προβάλλονται καθημερινά εκθέτουν τη χώρα διεθνώς».
 
Ν. Τόσκας: Είναι φανερή η προσπάθεια της Ν.Δ. για τη δημιουργία τεχνητής έντασης
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απάντησε:
 
«Είναι φανερή η προσπάθεια της Ν.Δ. για τη δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Όμως, αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στη χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν».
 
Ν.Δ.: Κατ’ ευφημισμό Υπουργός ο κ. Τόσκας

 
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που σημειώνει ότι ο κ. Τόσκας προσποιείται ότι δεν ακούει ούτε τις πρυτανικές αρχές, ούτε την Εισαγγελία.
 
«Ο κατ’ ευφημισμό Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει, με όσα λέει, ότι αγνοεί την πραγματικότητα, πολιτεύεται με αυταπάτες, ανέχεται προκλητικά την ανομία.
Προσποιείται ότι δεν ακούει ούτε τις εκκλήσεις των Πρυτανικών Αρχών, ούτε τις παραγγελίες της Εισαγγελίας, για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απαξιώνοντας το χώρο της Παιδείας και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.
 
Θεωρεί “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις” τη συνεχή επέκταση της ανομίας, με τα όσα θλιβερά συμβαίνουν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και τους πυρπολισμούς λεωφορείων από τους “γνωστούς – αγνώστους”. Οι δηλώσεις του ανησυχούν ακόμη περισσότερο τους πολίτες. Η αδράνειά του, όσον αφορά στο σεβασμό της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, είναι προκλητική», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
 

Σε νέα ανακοίνωση - απάντηση στη ΝΔ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρει:

Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με σοβαρά εθνικά θέματα, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε εικονικές μάχες χαρακωμάτων με αντίληψη μικροπολιτικής υστεροβουλίας και εμπάθειας την οποία, λυπάμαι, αλλά δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω.

 
Κανονικά πραγματοποιούνται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις
 
Πάντως, δεν έχει διαπιστωθεί κάποια αξιόποινη πράξη εντός του ΑΠΘ, παρά τις προβλέψεις του μελλοντολόγου Πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα.
 
Η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη είναι ισχυρή, με συνεχείς περιπολίες και τοποθέτηση ΜΑΤ σε κεντρικά σημεία της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχει χρειαστεί η οποιαδήποτε παρέμβαση. Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει στείλει προς την ΕΛ.ΑΣ δύο παραγγελίες, πριν καν ξεκινήσει το «No Border Camp 2016», με τις οποίες ζητά να παρέμβει σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων εντός του ΑΠΘ.
 
Την Τετάρτη το απόγευμα οι συμμετέχοντες στο «No Border Camp 2016» πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κέντρο φιλοξενίας στο Παρανέστι Δράμας, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνονται σε κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή της Ξάνθης.
 
Την Πέμπτη το απόγευμα προγραμματίζεται πορεία για το προσφυγικό- διαδήλωση “Migrants’ Pride” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του «No Border Camp 2016» στον χώρο του ΑΠΘ πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ταινιών, συνελεύσεις, συναυλίες και party, με την συμμετοχή όχι μόνο των κατασκηνωτών αλλά και κατοίκων της Θεσσαλονίκης.
 
Τέλος, χαρακτηριστικό για το κατά πόσο ευσταθεί ο τρομολαγνικός πόλεμος των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συστημικών ΜΜΕ, την Τετάρτη το πρωί οι ορκωμοσίες των φοιτητών πραγματοποιήθηκαν κανονικά στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρωτοφανής η στάση του Πρύτανη, Π. Μήτκα
 
Όπως έχουμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες, είναι πρωτοφανές και περίεργο το πώς με τόση μεγάλη ευκολία η πανεπιστημιακή κοινότητα παρέδωσε την διαχείριση και τις ευθύνες για την διαχείριση της κατάστασης στην αστυνομία και την Εισαγγελέα.
 
Κατά το παρελθόν σε δεκάδες περιπτώσεις η εκάστοτε πανεπιστημιακή αρχή του κάθε ιδρύματος επιχειρούσε να διαχειριστεί έκτακτες συνθήκες εντός του πανεπιστημίου, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση την εμπλοκή της Αστυνομίας.
 
Στην προκειμένη περίπτωση ο Πρύτανης Περικλής Μήτκας «σήκωσε τα χέρια ψηλά» πριν καν ακόμα ξεκινήσει η διοργάνωση του «No Border Camp 2016», ευχόμενος μάλιστα την παρέμβαση της ΕΛΑΣ.
 
Από την πρώτη στιγμή μέσω της συχνότητας του Κόκκινου παρουσιάζουμε τις εξελίξεις για το θέμα, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας της πολιτικής δράσης και του πολιτικού λόγου εντός και εκτός του πανεπιστημίου, πόσο μάλλον αφορά το πολύ σημαντικό ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, της δημιουργίας κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, και την ανάγκη ανοίγματος διόδου προς την Ευρώπης για τους πρόσφυγες.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)