to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 20.07.2016

Διεθνή

Τουρκία: Μπλόκο στην πρόσβαση στα Wikileaks μετά την αποκάλυψη 300.000 emails (ενημέρωση)

Η τουρκική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία, μετά την δημοσίευση 300.000 email του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)


Η αρχή ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου. Ο όρος χρησιμοποιείται στην Τουρκία για να ορίσει τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς ιστοτόπους.

Στο φως 300.000 emails του κόμματος του Ερντογάν

Παρά τον κυβερνοπόλεμο που κατήγγειλε ότι δεχόταν τις τελευταίες ώρες, το site των Wikileaks έμεινε όρθιο και έφερε στο φως περίπου 300.000 emails με επισυναπτόμενα αρχεία από τις εσωτερικές επικοινωνίες του κόμματος του Ερντογάν, AKP.

 
 
 

Ο ιστότοπος WikiLeaks διευκρίνισε ότι αυτά τα mails προέρχονται από την ιστοσελίδα του AKP (akparti.org.tr) και αφορούν κυρίως διεθνείς υποθέσεις και όχι «πιο ευαίσθητα θέματα εσωτερικής πολιτικής». Η οργάνωση προσθέτει ότι η αλληλογραφία αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από το 2010 έως τις 6 Ιουλίου, πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Η WikiLeaks επέσπευσε τον χρόνο δημοσίευσής τους για να απαντήσει στις διώξεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση» μετά το πραξικόπημα.

Η πηγή αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας «δεν έχει καμία σχέση με τα στοιχεία που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, αντίπαλο πολιτικό κόμμα ή κράτος», διευκρινίζεται από τον ιστότοπο. Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό της πρόσβασης εξαιτίας «της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και της δημοσίευσης πληροφοριών που έχουν εξασφαλισθεί με παράνομο τρόπο».

Δείτε τα emails εδώ

tags: AKP, wikileaks

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)