to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 15.07.2016

Πολιτική

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

Ανακοινώσεις και δηλώσεις


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε για «θράσος και κυνισμό» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για το Brexit, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος και κυνισμό λέγοντας λίγο πολύ πως όλα τα έπραξε καλώς. «Δικαιολόγησε τα πάντα και δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να κάνει έστω μια ελάχιστη αυτοκριτική. Δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να αρθρώσει μια συγνώμη –προσχηματικά έστω – προς τον ελληνικό λαό τον οποίο συνειδητά εξαπάτησε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την απορία αν ο πρωθυπουργός πιστεύει αυτά που λέει ή αν ψεύδεται συνειδητά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας, δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε τον τρόπο που πολιτεύεται ούτε τις πολιτικές του καθώς έδειξε «ότι είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού, αλλά και της απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα capital controls και την Τράπεζα της Ελλάδας έκανε λόγο για «άλλη μια φτηνή άσκηση συριζαϊκής προπαγάνδας», ενώ, όσον αφορά το δημοψήφισμα έκανε λόγο για απύθμενο θράσος να μπορείς, όπως είπε, να αναδεικνύεις ένα δημοψήφισμα-φιάσκο, μια μοναδική θεσμική παρωδία, σε στιγμή εθνικής ανάτασης.

«Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες, δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως τα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα τα πληρώνει με βαρύτατο τίμημα ο ελληνικός λαός στην καθημερινή του ζωή, με περισσότερη φτώχεια, λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανέργους και απογοήτευση για τους πολλούς.

«Ένα είναι βέβαιο: H χθεσινή εικόνα του κ. Τσίπρα ήταν αυτή ενός απερχόμενου πρωθυπουργού. Το πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα είναι το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου. Και κάτι τελευταίο. Προειδοποιώ την κ. Τσίπρα να μη διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Κάποια από τα λεγόμενά του υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια. Στη χειρότερη, την πρόθεσή του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού χάρτη της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απολογία του αμετανόητου κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Ο άνθρωπος που επέβαλε την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που ζημίωσε με την πολιτική του τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δις ευρώ δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη.  Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει - όπως εκείνος πιστεύει - μέσα στις πολιτικές εξελίξεις.  Μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του.  Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτήν την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, καθώς πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν». 

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ:

 

«Γι άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε χθες την περιπλάνηση του κ. Τσίπρα σε ένα παράλληλο σύμπαν! Εκεί όλα πάνε υπέροχα. Ούτε φόροι, ούτε χρέη, ούτε λουκέτα, ούτε κομμένες συντάξεις. Όσοι τον άκουγαν σίγουρα σκέφτονταν "Μεγάλε...πάρε μας μαζί σου έστω για λίγες ώρες"!».

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο την επικίνδυνη, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ. Όπως τονίζει: «Συνδυάζοντας το ρεαλισμό της υποταγής με τις χρεοκοπημένες λογικές της σκληρής διαπραγμάτευσης, προσπαθεί να πείσει το λαό να συμβιβαστεί πλήρως με τη βαρβαρότητα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και να υποταχθεί στο στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που την βαφτίζει μάλιστα "αριστερό" και "προοδευτικό" στόχο».

Στη γραμμή της ΝΔ και το Ποτάμι:

«Ο κ. Τσίπρας, κλεισμένος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ζει στον δικό του κόσμο όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου. Βλέπει μόνο επιτυχίες χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόσμου μπροστά στα λουκέτα, τους φόρους, την εξαφάνιση ή την μείωση του εισοδήματός του. Μίλησε για τη διπλή κρίση που αντιμετώπισε: την οικονομική και την προσφυγική την στιγμή που και οι δυο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών του. Όταν του επισημαίναμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας σύγκρουσης με τους εταίρους, κινδυνολογούσαμε. Χρειαζόταν το plan x για να τις αντιληφθεί. Κι όταν τον καλούσαμε να πιέσει την Ευρώπη για συμφωνία με την Τουρκία μας κατήγγειλε ως ακροδεξιούς. Για το σήμερα εξακολουθεί να μιλάει με τη γνωστή προχειρότητα. Προτείνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά δεν είναι υπέρ της δυαρχίας, ούτε μπορεί να πει ποιές αρμοδιότητες πρέπει να έχει ο Πρόεδρος. Ανακάλυψε τώρα ότι έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με σκίσιμο των μνημονίων και μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά μπορεί να γίνει με επενδύσεις και δουλειές, όταν επί χρόνια έχει πολεμήσει κάθε επένδυση στη χώρα. Το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για επενδύσεις έχει τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας. Ούτε πιστεύει αυτά που λέει, ούτε μπορεί να τα κάνει πράξη. Όσο για την ερωτική σχέση με τους Έλληνες που επικαλέστηκε, λίγες φορές ιστορικά έχει καταγραφεί τόσο μεγάλος αριθμός ερωτικών απογοητεύσεων. Ενδιαφέρον είναι πάντως ότι θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως γι αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου. Για να τους ...πιέσει να επιστρέψουν».

Σε σκοπιμότητα τακτικής αποπροσανατολισμού του λαού και της δημόσιας συζήτησης από το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι, αποδίδει η Λαϊκή Ενότητα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ. Συμπληρώνει ότι «ο Αλ. Τσίπρας πέταξε επικίνδυνα την μπάλα στην εξέδρα αναφερόμενος ουσιαστικά σε προεδρικό καθεστώς στη χώρα, με εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό». Σύμφωνα με την εκτίμηση του κόμματος, όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «αμυντικός», «απολογητικός» και ως «ακραιφνής ηγέτης μιας νέας τυφλά ευρώπληκτης δεξιάς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)