to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 13.07.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

«Η Ελλάδα, η Λέρος και η κάθε Λέρος θα πρέπει να είναι η φωνή της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της προόδου»

«Τα επεισόδια και οι επιθέσεις αφορούν σε μια μικρή μειοψηφία στη Λέρο, ο περισσότερος κόσμος έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, έχει προσφέρει» δηλώνει η αλληλέγγυα κα. Κωστοπούλου, καλώντας τον κόσμο να βρίσκεται στο ΠΙΚΠΑ, σήμερα (Τετάρτη 13/7) στις 15.30.


Mε αφορμή τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, στη συγκέντρωση μιας μερίδας πολιτών που αντιτίθενται στην παρουσία προσφύγων στη Λέρο, καθώς και τους προπηλακισμούς προσφύγων και μελών ΜΚΟ από τους ίδιους "αγανακτισμένους", η κα. Ηλέκτρα Κωστοπούλου, λίγο πριν την συγκέντρωση συμπαράστασης στους πρόσφυγες από αλληλέγγυους και εθελοντές στο ΠΙΚΠΑ, δηλώνει "Στο Κόκκινο Ρόδου":

"Τα επεισόδια και οι επιθέσεις αφορούν σε μια μικρή μειοψηφία, εδώ ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, έχει προσφέρει και ίσως, δικαίως, βρίσκεται σε μια κατάσταση αναμονής και ανησυχίας με αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες. Μιλάμε για μια μικρή, ακραία ομάδα που μπορεί να προκαλέσει όμως πολύ μεγάλη ζημιά.

Είναι άδικο γιατί όλο αυτό το κύμα αλληλεγγύης που έχει δείξει ο απλός κόσμος, που και ο ίδιος μαστίζεται με τα δικά του προβλήματα, τελικά περνάει στο περιθώριο. Μένουν οι κραυγές των λίγων επικίνδυνων ατόμων που για άγνωστους λόγους έχουν στοχοποιήσει τους πρόσφυγες.

Το ΠΙΚΠΑ επίσης έχει ξεκάθαρα στοχοποιηθεί από τη δημοτική αρχή, από το ξεκίνημά του, για άγνωστους λόγους, ενώ θα μπορούσαν οι δημοτικοί φορείς να συνεργαστούν με τους εθελοντές και μ' αυτό το τεράστιο τοπικό αλλά και διεθνές κύμα αλληλεγγύης. Υπάρχει μια παράλογη άρνηση, ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που έγιναν τα επεισόδια στο hot spot, για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει, στοχοποίησε το ΠΙΚΠΑ.
Υπάρχει μια πολύ μικρή ομάδα πολιτών που εκφράζονται με ρατσιστικούς όρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να δημιουργήσουν ένα κλίμα πανικού. Έγιναν επιθέσεις σε πρόσφυγες και ΜΚΟ αλλά είναι μεμονωμένα περιστατικά, χωρίς βέβαια να αψηφούμε τον κίνδυνο γιατί η μειοψηφία μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Η πρότασή μας είναι να ενωθούν όλοι οι άνθρωποι που είναι και αλληλέγγυοι και λογικά σκεπτόμενοι, διότι όλο αυτό που γίνεται είναι ένας παραλογισμός και στρέφεται εναντίον των συμφερόντων των ίδιον των κατοίκων του νησιού. Να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές, οι φωνές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς σε συνεργασία με τους ξένους εθελοντές, με τους Έλληνες εθελοντές, με τις Μ.Κ.Ο και με τις αρχές (αν θελήσουν να μας βοηθήσουν), έτσι ώστε να μετατραπεί όλο αυτό το μικρό αλλά επικίνδυνο κύμα επιθέσεων...
Όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο και αβέβαιο μέλλον, μας αφορά όλους το ποια θα είναι η φωνή της Λέρου, της Ελλάδας, η φωνή της Ευρώπης. Η Ελλάδα, η Λέρος και η κάθε Λέρος θα πρέπει να είναι η φωνή της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της προόδου, της Ευρώπης που θέλαμε και ποτέ δεν αποκτήσαμε».
 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)