to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 02.07.2016

Οικονομία

«Πυρά» Τσακαλώτου στο κουαρτέτο: Τα τεχνικά κλιμάκια υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση

Τη σφοδρή αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχει προκαλέσει η στάση των στελεχών των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, τα οποία ο υπουργός Οικονομικών κατηγορεί για υπονόμευση της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Επένδυση»


Μακροσκελή επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζει την ενόχλησή του για την στάση των τεχνικών κλιμακίων στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, φέρεται να απηύθυνε προς τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Επένδυση. Στο κείμενο (το οποίο όμως δεν δημοσιεύει η εφημερίδα) το οποίο απευθύνεται προς τους Μοσκοβισί, Τόμσεν, Ρέγκλινγκ και Κερέ, ο Ευ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι τα τεχνικά κλιμάκια εγείρουν συνεχώς νέες παράλογες απαιτήσεις, ζητούν ακύρωση ψηφισμένων από την ελληνική Βουλή νόμων και επιχειρούν ευθείες παρεμβάσεις στην ελληνική νομοθεσία.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στο left.gr ότι ο Ευ. Τσακαλώτος έχει διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών αλλά δεν μπορούν να προβούν σε σχόλιο για ένα ρεπορτάζ που δεν έχει δημοσιευμένο έγγραφο καθώς, όπως επισημαίνουν, ο υπουργός Οικονομικών δεν συνηθίζει να ασκεί πολιτική μέσω διαρροών. 

Η αναπαραγωγή του ρεπορτάζ από το Mega:


Αποτέλεσμα της στάσης των τεχνικών κλιμακίων, όπως σημειώνει ο Ευ. Τσακαλώτος εν όψει και του νέου γύρου συζητήσεων με τους θεσμούς που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος. Το θέμα είχε θέσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και κατά τη διάρκεια συνεδρίου του «Economist»  στο Λαγονήσι. Οι θεσμοί, είχαν φροντίζει από την πλευρά τους να κόψουν τον βήχα στην Αθήνα –που στόχευε σε πλεονάσματα της τάξης του 1,5% με 2% του ΑΕΠ στη μεταμνημονιακή εποχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)