to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 17.06.2016

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Παραποιεί στοιχεία και καταστροφολογεί ο Βρούτσης

«Ο κ. Βρούτσης συστηματικά παραποιεί στοιχεία για να τα φέρει στα μέτρα της καταστροφολογικής ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρατεύοντας αυτοσχέδιους πίνακες και γραφήματα» τονίζει η αναπλ. υπουργός Εργασίας με αφορμή ανακοίνωση του κοιν. εκπροσώπου της ΝΔ για την απασχόληση


Με αφορμή τη σημερινή  ανακοίνωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, με τίτλο «Έφεραν άδικη ύφεση αντί για δίκαιη ανάπτυξη», στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «χάθηκαν 210 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», «σημειώθηκε ρεκόρ καταγεγραμμένης ανεργίας όλων των εποχών»  και «αυξήθηκε ξανά η ανεργία στους νέους»,  από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας ανακοινώνονται τα εξής:

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»,  το πρώτο πεντάμηνο του 2016   δημιουργήθηκαν 201.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός-ρεκόρ την τελευταία 15ετία (Πίνακας 1). Σύμφωνα δε με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Ιανουάριο του 2015 ήταν  στο 25,9% , ενώ τον Μάρτιο του 2016 το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 24,1% (πίνακας 2). Επομένως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ανεργία υποχώρησε κατά 1,8%.  Σε ότι αφορά στην ανεργία των νέων τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Μάρτιο 2016 δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας  στην ηλικιακή ομάδα 18- 24 μειώθηκε στο 50,4% (πίνακας 3), καταγράφοντας πτώση 1,7% σε σχέση με τον Μάρτιο 2015, 6,3% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 και 9,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2013.

Ο κ. Βρούτσης συστηματικά παραποιεί στοιχεία για να τα φέρει στα μέτρα της καταστροφολογικής ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρατεύοντας αυτοσχέδιους πίνακες και γραφήματα. Η πραγματικότητα απεικονίζεται στα μηνιαία δελτία της ΕΡΓΑΝΗ, του ΟΑΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ και είναι αδιαμφισβήτητα:

 
 
Πίνκας 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)