to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 02.06.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Σταθερή βούληση της κυβέρνησης η διασφάλιση σταθερών σχέσεων εργασίας σε ΟΛΠ και ΟΛΘ (βίντεο)

Η κυβέρνηση με κατεύθυνση τη διασφάλιση των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σύμβασης παραχώρησης με άρθρο που περιλαμβάνεται στον όρο 5.11 όπου διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό ο στόχος που θέλουμε τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Κατερίνα Μπρέγιαννη

Η κυβέρνηση με κατεύθυνση τη διασφάλιση των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σύμβασης παραχώρησης με άρθρο που περιλαμβάνεται στον όρο 5.11 όπου διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό ο στόχος που θέλουμε τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας στην ΕΡΤ.

«Αυτό δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση είναι επιτυχία της κυβέρνησης» υποστήριξε ενώ πρόσθεσε ότι αντίστοιχη ρύθμιση εξασφάλισης υπάρχει και στο νόμο για τη  δημόσια αρχή λιμένα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «δεν αρκούν αυτά, αλλά σε αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε», «αναζητάμε τις βέλτιστες λύσεις και προχωράμε».

Επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι εδώ και δύο μήνες κυβέρνηση, συναρμόδιοι υπουργοί σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων συνεργάζονται καθώς βούληση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα δύο λιμάνια.

Έκρινε ότι δεν ήταν ικανοποιητική η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ καθώς όπως υποστήριξε «μέτοχοι και εκπρόσωποι εργαζομένων καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν δικαίωμα να παρίστανται».

Ενώ αναφορικά με την ένταση που σημειώθηκε εξήγησε ότι υπήρξαν διαβουλεύσεις που δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα η συνέλευση να μην ολοκληρωθεί. «Η συνέλευση θα έπρεπε να γίνει με όλους τους κανόνες της διαφανούς διαδικασίας» είπε ο κ. Δρίτσας προσθέτοντας «αλλά, η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ δεν οργανώνεται από το υπουργείο».

Υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι ο ΟΛΠ είναι ανώνυμη εταιρεία είτε με το παλιό καθεστώς, είτε με το νέο, εισηγμένη στο χρηματιστήριο και υπόκειται σε νομοθετικό πλαίσιο που δεν είναι ταυτισμένο με το πλαίσιο του Δημοσίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)