to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:15 | 02.06.2016

Πολιτισμός

H συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων από την Περιφέρεια Αττικής με το φακό του left.gr

Συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων με τίτλο «Το ταξίδι της ζωής μας» που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής με επιτυχία στο Ολυμπιακό γυμναστήριο Τάε Κβον Ντο "είναι ένα πραγματικό ταξίδι της ζωής και μας αφορά όλους, να πορευτούμε στο οδοιπορικό της επιβίωσης των ξεριζωμένων συνάνθρωπων μας, με συνέπεια στις αρχές και αξίες του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού μας", τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.


Η συναυλία, πρόσθεσε η κ. Δούρου, αποτελεί κομμάτι της συνολικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Διαχείρισης και με περιοδεία στο εξωτερικό προκειμένου από κοινού οι Περιφέρειες του Νότου να δυναμώσουν το ρόλο τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Το ζήτημα αυτό, υπογράμμισε «δεν αφορά αποκλειστικά μια Περιφέρεια, μια χώρα ή έναν θεσμό. Συνιστά συλλογική πρόκληση για την αξιοπιστία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δοκιμασία για το μέλλον των ευρωπαϊκών κοινωνιών».

Η μαζική ανταπόκριση των πολιτών στην συναυλία με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης δικαίωσε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ικανοποίησε το Κέντρο, το οποίο αφενός οργανώνει και συντονίζει τις ενέργειες αλληλεγγύης των πολιτών και φορέων αφετέρου κατανέμει τα αναγκαία όπου χρειάζονται σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

«Εκτός από τη κάλυψη των αναγκών στα επτά Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής, είδη πρώτης ανάγκης αποστέλλονται και στα 20 κέντρα όλης της Ελλάδας», επισημάνε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα το Κέντρο Διαχείρισης έχει αποστείλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συνολικού φορτίου 679 τόννων.

Εξάλλου η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εκδήλωση της αλληλεγγύης τους μέσω της προσφοράς περιλαμβανόταν στους στόχους της εκδήλωσης, την οποία η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Εύη Αποστολάκη χαρακτήρισε «λιθαράκι στη συλλογική απάντηση διαρκείας που πρέπει να δίνουμε όλοι μας", ιδιαίτερα σε αυτήν η οποία αφορά στη στήριξη των πιο αδύναμων, των παιδιών, πολλά από τα οποία βρίσκονται ασυνόδευτα, αντιμετωπίζοντας μόνα τις αντιξοότητες της προσφυγιάς.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)