to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

4:26 | 25.05.2016

Οικονομία

Συμφωνία στο #Eurogroup: Αποδεσμεύεται η δόση, απόφαση για ελάφρυνση του χρέους (συνεχής ενημέρωση)

Συμφωνία για την εκταμίευση των 10,3 δισ. ευρώ τμηματικά ανακοίνωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup. Στο ζήτημα του χρέους σημείωσε πως υπήρχε επίσης συμφωνία στα βραχυπροθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, αλλά και σ' ένα μηχανισμό μακροπρόθεσμου χαρακτήρα - Όλες οι εξελίξεις σε liveblog


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Δύο βήματα θα προηγηθούν, μια νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και η αξιολόγηση των μέτρων για το χρέος που αποφασίστηκαν σήμερα. Την ικανοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το γεγονός ότι πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, εξέφρασε από την πλευρά του ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ "Όλοι δέχονται πως η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της και πως δεν μπορεί να το καταστήσει βιώσιμο μόνο με τις δικές της προσπάθειες", υπογράμμισε ο Π. Τόμσεν, συμπληρώνοντας ότι το ΔΝΤ έδειξε "ευελιξία" (όλες οι δηλώσεις στη συνεχή ενημέρωση, παρακάτω).

«Σημαντικές αποφάσεις - Ρυθμίζεται άμεσα, από αύριο, το θέμα του χρέους»

Σταχυολόγηση των σημαντικών αποφάσεων του μαραθώνιου Eurogroup που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης κάνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας ότι οι συμφωνηθείσες παρεμβάσεις για το χρέος επιτυγχάνουν την έξοδο στις αγορές, μέσω της τόνωσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης και της εξάλειψης των συνθηκών αβεβαιότητας στην οικονομία.

«Απαρχή του τέλους του υφεσιακού κύκλου για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την επίτευξη της συμφωνίας. «Η εκταμίευση της δόσης θα λειάνει τα υφεσιακά μέτρα που έχουν ληφθεί. Έχουμε ένα συνολικό πακέτο συμφωνίας, για την αξιολόγηση και για το χρέος. Σε τρεις φάσεις η ελάφρυνση για το χρέος μακροπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο, βραχυπρόθεσμο που θα αποφασιστούν το 2018», υπογράμμισε.

 

 

Συνεχής ενημέρωση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)