to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:43 | 16.05.2016

πηγή: gr.euronews.com

Διεθνή

Πολωνία: Τον Ιούνιο η συζήτηση στη Βουλή για την απαγόρευση των αμβλώσεων (βίντεο)

Ως απάντηση στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που προωθείται από επικριτές των αμβλώσεων, χιλιάδες Πολωνοί βγήκαν στους δρόμους. Κύριο αίτημά τους η πλήρης απελευθέρωση της ισχύουσας νομοθεσίας.


Όσοι αντιτίθενται στην άμβλωση έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για να απαγορευτούν πλήρως οι αμβλώσεις στην Πολωνία (η ισχύουσα νομοθεσία είναι ήδη αρκετά αυστηρή). Έχουν ήδη συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές για να ζητήσουν από τη Βουλή να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία. Το θέμα θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο. Στους δρόμους της Πολωνίας διεξάγεται ένας ακήρυχτος πόλεμος για το μέλλον της άμβλωσης. Η Μαρία κατέληξε σε αυτή την απόφαση πριν από λίγα χρόνια. Η νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού από μια ομάδα ανδρών και έμεινε έγκυος. Έκανε άμβλωση και λέει ότι ήταν η σκληρότερη απόφαση που πήρε στη ζωή της.«Ήταν μια μάχη που γινόταν μέσα μου με τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Αυτό που μου συνέβαινε δεν αφορούσε στην εκκλησία, ούτε τους γονείς μου, ούτε τους φίλους μου επειδή δεν ήταν σε θέση να με βοηθήσουν. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα.»

Οι υποστηρικτές της εκστρατείας: «Σταματήστε τις εκτρώσεις» θέλουν να αλλάξουν το λεγόμενο Πολωνικό συμβιβασμό που επιτεύχθηκε από τους πολιτικούς και την Εκκλησία τη δεκαετία του ενενήντα.Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μια γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού,που η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο, ή που φέρει ένα έμβρυο με γενετικά προβλήματα μπορεί να κάνει άμβλωση. Μια γενική απαγόρευση θα ποινικοποιούσε την άμβλωση

(από διαδήλωση κατά της αυστηροποίησης της νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων)

Εκστρατεία με αφίσες κατά των αμβλώσεων

Μεγάλη είναι η επίδραση που έχουν οι αφίσες κατά των αμβλώσεων σε πολλές πολωνικές πόλεις.

«Λόγω των συγκεκριμένων αφισών, που μπορείτε να δείτε σε δεκάδες πόλεις στην Πολωνία, οι συμπεριφορές των ανθρώπων άλλαξαν. Οι πολίτες βλέπουν ότι η άμβλωση δεν είναι το μικρότερο κακό, αλλά μια βίαιη δολοφονία. Και ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι Πολωνοί είναι πεπεισμένοι ότι η ζωή του κάθε παιδιού πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης», τονίζει ο Μάριους Ντζιερζάβσκι, υπέρμαχος της οργάνωσης Δικαίωμα στη Ζωή.

Όσοι είναι κατά των αμβλώσεων συχνά θυμούνται την κομμουνιστική εποχή, όταν οι γυναίκες μπορούσαν ελεύθερα να κάνουν άμβλωση, αλλά και δέχονταν πιέσεις για να το πράξουν. «Στην οικογένειά μου εκείνες τις ημέρες, ένας δάσκαλος είχε απειλήσει την μητέρα μου ότι η καριέρα της δεν θα εξελισσόταν σωστά αν έκανε τρίτο παιδί. Ως αποτέλεσμα,έκανε άμβλωση.Θα μπορούσα να ήμουν εγώ»,θυμάται ο Φρεντερικ Μιγκαζέβσκι.

Χιλιάδες ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της ισχύουσας νομοθεσίας

Ως απάντηση στο νομοσχέδιο που προωθείται από επικριτές των αμβλώσεων, χιλιάδες Πολωνοί βγήκαν στους δρόμους. Κύριο αίτημά τους η πλήρης απελευθέρωση της ισχύουσας νομοθεσίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)