to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 20.04.2016

Πολιτική

Γ. Κύρτσος: Όχι μόνο η ΟΝΝΕΔ, αλλά και η ΝΔ έχει τα προβλήματά της

Την εκτίμησή του ότι όχι μόνο η ΟΝΝΕΔ, αλλά και η ίδια η ΝΔ «έχει τα προβλήματά της» διατύπωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος τάσσεται στο πλευρό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ζήτημα επανασύστασης της νεολαίας του κόμματος.


«Κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν ξέρω και δεν είμαι και ειδικός, προφανώς υποστηρίζω τον κ. Μητσοτάκη στις κίνησες του και να δούμε τι θα γίνει γιατί δεν είναι μόνο η ΟΝΝΕΔ, νομίζω ότι και η ΝΔ έχει τα προβλήματά της» είπε ο κ. Κύρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», όπου υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ποτέ σχέσεις με τον πυρήνα του μηχανισμού της ΝΔ.

Είπε, επίσης, ότι η ΟΝΝΕΔ είχε μια επιρροή «μεγαλύτερη από το πολιτικό της ανάστημα», χαρακτήρισε αρνητικά για την παράταξη τα όσα συνέβησαν στον χώρο της νεολαίας του κόμματος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να συσταθεί γενικότερα ένας κομματικός μηχανισμός «νέου τύπου» στη ΝΔ. «Το πλεονέκτημα του Μητσοτάκη ήταν ότι δεν είναι άνθρωπος των μηχανισμών, αναμετρήθηκε με αυτούς και κέρδισε. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιος μηχανισμός νέου τύπου για να κάνει την οργανωτική, την ιδεολογική και την πολιτική δουλειά» επισήμανε ο κ. Κύρτσος.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, ότι η ΕΕ παρεμβαίνει υπερβολικά στην καθημερινότητα των ανθρώπων, είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πολλαπλασιασμός παραγόντων και δηλώσεων χωρίς πολιτική ουσία, τη στιγμή, που όπως σημείωσε, η ΕΕ έχει χάσει τον δυναμισμό της και οι πιθανότητες για το Brexit είναι υψηλότερες από τις πιθανότητες παραμονής. «Η ΕΕ έχει χάσει τον δυναμισμό της. Τώρα που ζητάει την υποστήριξη από την κοινωνία για να αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα δεν τη βρίσκει και μπορεί να αρχίσει να ξηλώνεται ένα πουλόβερ» κατέληξε ο κ. Κύρτσος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)